Iz Ministarstva turizma i CTU najavljuju uspješnu turističku sezonu

„Očekujemo oko deset miliona ostvarenih noćenja i 1,5 miliona turista", rečeno je iz Ministarstva turizma
98 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 31.03.2013. 15:10h

Crnogorski ugostitelji očekuju više nego dobro ljeto za zaradu, veći broj gostiju i 15 odsto veće prihode.

Predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja (CTU), Žarko Radulović, kaže da je ova godina predvidiva i već sad je jasno da će biti bolja nego prošla.

"Prema interesovanju, već ostvarenim kontaktima, ugovorima, ova godina će sigurno da bude bolja nego prošla i još jedna karakteristika - ova sezona će biti značajno duža nego prošla.

Mi smo u budžetu predvidjeli nekih 15 odsto više, što znači da ćemo preskočiti rezultat iz 2008", rekao je Radulović Radiju Antena M.

"Prema interesovanju, već ostvarenim kontaktima, ugovorima, ova godina će sigurno da bude bolja nego prošla i još jedna karakteristika - ova sezona će biti značajno duža nego prošla", kazao je Radulović

Uspješnu sezonu očekuju i u Ministarstvu održivog razvoja i turizma.

„Očekujemo oko deset miliona ostvarenih noćenja i 1,5 miliona turista.

U prethodnoj godini smo prihodovali oko 700 hiljada, u ovoj godini očekujemo takođe rast", rekao je portparol Ministarstva, Nebojša Racković.

U Ministarstvu, kako je kazao, optimizam baziraju na činjenici da je Crna Gora svrstana u pet najbrže rastućih turističkih destinacija u svijetu, i da su prihodi posljednjih nekoliko godina u konstantnom rastu, na primjer prošle godine 3,5 odsto.

Prema očekivanjima, najveći broj gostiju će biti iz Rusije, potom Srbije, a očekuje se i povećanje broja turista iz Evropske unije.

Galerija

Bonus video: