Predsjednici dva sindikata Rudnika boksita zajedno primaju i preko 4.500 eura

"To varira, nekad dobiješ 2.000 eura, nekad manje. Sad će nakon ovih novih mjera štednje biti i mnogo manja"
0 komentar(a)
Ažurirano: 23.03.2013. 18:43h

Predsjednik Sindikalne organizacije Rudnika boksita Ratko Radulović priznao je da mu plata iznosi od 1.800 do 2.000 eura.

Radulović je 12. marta, kada su radnici Boksita koji su protestovali u preduzeću pitali odakle sindikalnim vođama primanja do 2.900 eura, izjavio “Vijestima” da će se o tome izjasniti i ”za tri dana”.

Radulović je "Vijestima" odgovorio da prima platu prema Kolektivnom ugovoru u visini tri i po prosječne plate u Boksitima, odnosno od 1.800 do 2.000 eura.

"To varira, nekad dobiješ 2.000 eura, nekad manje. Sve to piše fino u Kolektivnom ugovoru i lako je provjeriti. Sad će nakon ovih novih mjera štednje biti i mnogo manja", rekao je Radulović.

To znači da predsjednici dviju odvojenih sindikalnih organizacija u nikšićkim Rudnicima boksita, Borisav Bojanović i Ratko Radulović zajedno primaju i preko 4.5000 eura.

Borisav Bojanović

Bojanović, predsjednik Samostalnog sindikata, saopštio je nakon prozivke radnika da mu je plata "niža od 2.700 eura, mada prema Kolektivnom ugovoru može biti i veća od tog iznosa".

Revoltirani stanjem u Boksitima, firmi koja je u krizi i koja zaposlenima duguje šest plata, rudari su saopštili da se sindikalnim vođama plate kreću od 2.700 do 2.900 eura, te da uz to voze džipove. Bojanović je priznao da koristi službeni džip, ali da mu to omogućava Kolektivni ugovor.

Službeni džip vozi i Radulović.

"Koristim ga već 10 godina. To nije moj auto, već Sindikata, a moram reći da je svakako pri kraju radnog vijeka. Već je amortizovan", požalio se Radulović.

Oba sindikata Rudnika boksita djeluju pri Savezu sindikata (SSCG), čiji je generalni sekretar Zoran Masoničić.

Galerija

Bonus video: