Nikšićki vatrogasci najavljuju radikalizaciju protesta

"Do petka ćemo nastaviti sa jednosatnim mirnim protestima, a tada ćemo na zboru odlučiti šta i kako dalje"
102 pregleda 11 komentar(a)
Ažurirano: 20.03.2013. 18:12h

Ukoliko nadležni u nikšićkoj lokalnoj upravi do petka ne ispune zahtjeve vatrogasaca koji se odnose na isplatu zaostalih zarada i garancije da će ostale plate biti redovne, pripadnici Službe zaštite i spasavanja će na zboru odlučiti da li da preduzmu radikalnije mjere.

"Kao da ne postojimo – ništa novo, niko se ne glaska, plata nema. Do petka ćemo nastaviti sa jednosatnim mirnim protestima, a tada ćemo na zboru odlučiti šta i kako dalje", kazao je predsjednik sindikata nikšićkih vatrogasaca Đorđe Marković.

Sa njima su bili i bivši radnici Centra tehničkih gasova (CTG), nekadašnjeg pogona nikšićke Željezare, koji od 25. februara štrajkuju glađu u podrumu nekadašnje željezarine zgrade Desetka, a koji su od ponedjeljka i bivši radnici firme “Messer”, jer im je poslodavac, koji im je devet mjeseci isplaćivao plate iako nijesu radili, uručio rješenja o prestanku radnog odnosa.

"Čekamo na taj obećani sastanak sa ministrom rada i socijalnog staranja od koga očekujemo da naši problemi budu riješeni. Nas 15 je u ponedjeljak dobilo otkaz, a poslodavac će nam, kao što je i obećao, isplatiti otpremnine od 13.000 eura. Međutim, to nije rješenje, jer šta da radimo kada vratimo dugove. Ako je za 1.500 radnika Željezare važio socijalni program i beneficirani radni staž, ne znam zašto ne bi važio i za nas i zašto smo jedino mi poslati na ulicu", kazao je predsjednik Štrajkačkog odbora Miloš Glušica.

Galerija

Bonus video: