Cetinjski Obod ponovo prodaje imovinu

Zainteresovanim ponuđačima se na prodaju nude motorna vozila, umjetničke slike, postrojenja i oprema, sirovine, repromaterijal i gotova roba
99 pregleda 1 komentar(a)
Obod, Foto: Maccocetinje.me
Obod, Foto: Maccocetinje.me
Ažurirano: 09.03.2013. 13:02h

Stečajna uprava Elektroindustrije Obod ponovo je raspisala oglas za prodaju dijela imovine tog preduzeća javnim prikupljanjem ponuda, po ukupnoj početnoj cijeni od 1,4 miliona EUR.

Zainteresovanim ponuđačima se na prodaju nude motorna vozila, umjetničke slike, postrojenja i oprema, sirovine, repromaterijal i gotova roba.

Rok za dostavljanje ponuda je 18. mart, a otvaranje će se obaviti dan kasnije, u 15 sati u podgoričkom Privrednom sudu.

Motorna vozila, putnička i teretna prema specifikaciji, prodaju se za 17,53 hiljade EUR, umjetničke slike za 15,6 hiljada EUR, postrojenja i oprema, sirovine, repromaterijal i gotova roba za 1,37 miliona EUR.

Pravo učešća na javnom prikupljanju ponuda imaju sve kompanije i pojedinci koji blagovremeno dostave ponudu u zatvorenoj koverti i uplate depozit u iznosu od deset odsto od početne cijene.

Umjesto uplate depozita ponuđači mogu dostaviti neopozivu garanciju banke, plativu na prvi poziv.

U slučaju da najpovoljniji ponuđač odustane od kupoprodaje nije predviđena obaveza da se sa drugorangiranim zaključi ugovor, ali se to može učiniti ako je ponuda veća od početne cijene.

Odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača stečajni upravnik će donijeti najkasnije tri dana od javnog otvaranja ponuda.

U nekadašnju cetinjsku fabriku bijele tehnike uveden je u aprilu prošle godine novi stečaj, a čitavim procesom rukovodi sudija podgoričkog Privrednog suda, Ivan Kovačević.

Prethodni stečaj, koji je 2008. godine uveden na zahtjev njemačke kompanije Raku, zbog duga od 265 hiljada EUR, Apelacioni sud je ukinuo na inicijativu Odbora direktora Oboda. Za oko 1,2 hiljade radnika Vlada je tada kao većinski vlasnik isplatila otpremnine od oko 18 miliona EUR. Oni su dobili 500 EUR po godini radnog staža, kao i 1,99 hiljada EUR na ime 24 plate.

Radničko nezadovoljstvo traje više od deset godina, tokom kojih su brojnim pregovorima i štrajkovima tražili ispunjenje prava iz radnog odnosa.

Bonus video: