Dio rudara preuzeo upravnu zgradu i otkazao povjerenje sindikatima

„Vidjećemo da li ćemo možda opet u jamu“, zaprijetio je Jokić
22 komentar(a)
Ažurirano: 08.03.2013. 19:47h

Bunt u nikšićkim rudnicima Boksita. Nezadovoljni radom Sindikata više od pedeset rudara dansa oko 13h nakon dogovora sa menadžemtom preuzelo je upravnu zgradu.

Izvršni dretktor, Milorad Đurović, napuštajući poslednji radno mjesto, kazao je da je sa radnicima mirnim putem postignut sporazum.

"Od sada su radnici na sebe preuzeli odgovornst u upravnoj zgradi Boksita. Nijesmo mogli da udovoljimo njihovim zahtjevima, ali se nadam da ćemo i mi i oni imati razumijevanja i strpljenja“, kazao je Đurović.

TV Vijesti, Darko Bulatović

Preuzimanju upravne zgrade prethodila je pobuna grupe nikšićkih boksitaša koji su, ogorčeni zbog kašnjenja zarada i blokade proizvodnje, odlučili da otkažu članstvo u obje Sindiaklne organizacije.

"Jutros je bio dogovoren protest ispred upravne zgrade, a Sindikat se nije pojavio. Otišli su za Podgoricu, a ne kako smo se dogovrili, da se okupimo ovdje ako ne budu isplaćene dvije zarade. To je samo neko kupovanje vremena, zato smo odlučili da se ispišemo iz oba Sindikata jer oni ništa ne rade u koprist radnika. Sami ćemo se pozabaviti našim problemima i zato ćemo ostati u upravnoj zgradi sve dok nam se ne ispune naši zahatjevi, a to je isplata dvije zarade i pokretanje prouzvodnje do ponedjeljka“, poručio je ispred okupljenih radnika Miloš Jokić, radnik tunelogrdanje.

Jokić ističe da imaju podršku najmanje stotinjak nezadovoljnih radnika iz oba Sindikata. Poziva i ostale kolege da im se u ponedjeljak u 8.30h pridruže u upravnoj zgradi kako bi se dogovrili kako dalje u slučaju da im u Vladi ne ispune zahtjeve.

„Vidjećemo da li ćemo možda opet u jamu“, zaprijetio je Jokić.

Galerija

Bonus video: