HG Budvanska rivijera potpisala ugovor s turoperatorom Prodintur

“Predstavnici njemačkih medija imali su prilike da se upoznaju sa novitetima u turističkoj ponudi, trenutnim i budućim investicijama, kao i planovima CG na tom tržištu"
2 komentar(a)
Sajam turizma ITB 2013, Berlin, Foto: Gov.me
Sajam turizma ITB 2013, Berlin, Foto: Gov.me
Ažurirano: 07.03.2013. 16:58h

Predstavnici Hotelske grupe (HG) Budvanska rivijera potpisali su danas u Berlinu ugovor sa turoperatorom Prodintur /Prodintour/ za narednu godinu, kojim se planira dovođenje francuskih turista u periodu od polovine aprila do sredine oktobra u petrovački hotel Palas.

Iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore (NTO) saopšteno je da francuski turoperator očekuje oko 3,5 hiljada turista tokom naredne godine, dok je za ovu godinu buking deset odsto bolji.

Ministar Branimir Gvozdenović, direktor NTO Saša Radović i ambasador Vera Joličić Kuliš, održali su danas u Berlinu sastanak sa vodećim njemačkim medijima iz oblasti turizma, u okviru međunarodnog sajma turizma ITB 2013

Ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović, direktor NTO Saša Radović i ambasador Crne Gore u Njemačkoj, Vera Joličić Kuliš, održali su danas u Berlinu sastanak sa vodećim njemačkim medijima iz oblasti turizma, u okviru međunarodnog sajma turizma ITB 2013.

“Predstavnici njemačkih medija imali su prilike da se upoznaju sa novitetima u turističkoj ponudi, trenutnim i budućim investicijama, kao i planovima Crne Gore na tom tržištu”, navodi se u saopštenju NTO.

Gvozdenović je kazao da će fokus biti na predstavljanju Crne Gore kao integralne turističke destinacije i da će se u narednom periodu više raditi na unaprijeđenju konkurentnosti avio dostupnosti, kao i kvaliteta smještajnih kapaciteta.

Radović je, kako se navodi, rekao da će se osim predstavljanja specifične ponude za aktivan odmor, za koji postoji značajno interesovanje sa tog tržišta, u narednom periodu intezivnije raditi i na predstavljanje MICE ponude, odnosno ponude za poslovni turizam, u cilju daljeg produženja sezone.

Turoperatori ITS i Olimar upoznali su Gvozdenovića sa trenutnim stanjem bukinga.

“Buking ITS-a u ovom trenutku 30 odsto je bolji u odnosu na prošlu godinu. Ove godine prvi put aranžmane prema Crnoj Gori nudi i turoperator Olimar”, navodi se u saopštenju.

Er /Air/ Berlin će, kako su kazali iz NTO-a, u cilju unaprijeđenja avio linija i ove godine nastaviti čarter konekciju iz Berlina, Dizeldorfa, Kelna, Hamburga i Beča preko Minhena do Tivta u periodu od 14. maja do 1. oktobra.

Njemačka je značajno svjetsko emitivno tržište sa oko 60 miliona turističkih putovanja na godišnjem nivou, od čega je Crnu Goru prošle godine posjetilo preko 32,5 hiljada turista koji su ostvarili oko 185 hiljada noćenja.

Bonus video: