odložena sjednica

Komisija: O prodaji HTP Onogošt 14. marta

Iz Skupštine je saopšteno da je sjednica odložena na zahtjev članova Komisije iz DPS-a, Branka Čavora, Željka Aprcovića i Zorana Jelića, kao i poslanika SDP-a, Izeta Bralića
70 pregleda 0 komentar(a)
zastava Skupština, Foto: Luka Zeković
zastava Skupština, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 06.03.2013. 20:18h

Sjednica skupštinske Komisije za praćenje i kontrolu postupka privatizacije, na kojoj je sjutra trebalo da se razmatra prodaja Hotelsko-turističkog preduzeća (HTP) Onogošt Nikšić, odložena je za 14. mart.

Iz Skupštine je saopšteno da je sjednica odložena na zahtjev članova Komisije iz Demokratske partije socijalista (DPS), Branka Čavora, Željka Aprcovića i Zorana Jelića, kao i poslanika Socijaldemokratske partije (SDP), Izeta Bralića.

Na dnevnom redu je bio i izbor zamjenika predsjednika tog parlamentarnog tijela, kao i utvrđivanje plana rada za ovu godinu.

Komisija kojom predsjedava poslanik Demokratskog fronta (DF), Janko Vučinić, održala je krajem januara prvu sjednicu na kojoj je donijet zaključak da proces kontrole postupaka privatizacije u ovoj godini počne od hotelsko turističkih preduzeća Boka i Onogošt, jer je situacija u njima veoma komplikovana.

Vučinić je predložio da počne kontrola privatizacija kompanija iz oblasti turizma i ugostiteljstva, s obzirom na to da se prethodna Komisija time nije bavila.

Nakon preispitivanja tih privatizacija, kako je rekao, na red bi došle i Lenka, Južni Jadran, Bjelasica Rada, Beranka, Jadranski sajam, Budvanska rivijera, Novi prvoborac, "Šišković Viso" Spuž, Marina Bar.