Krivokapić: Građani da na referendumu odluče da li će plaćati tuđe račune

„Ovo vodi u finansijsku zavisnost građana Crne Gore od jedne kompanije, da plaćaju račune tuđih neispunjenih obaveza“
0 komentar(a)
DPS, rođendan, Ranko Krivokapić, Foto: Luka Zeković
DPS, rođendan, Ranko Krivokapić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 06.03.2013. 13:55h

Građani Crne Gore bi na referendumu trebalo da odluče da li žele da plaćaju tuđe račune i da država bude finansijski zavisna od kompanije koja ne ispunjava obaveze, ocijenio je predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić. "Ako politički subjekti u parlamentu nijesu sposobni, a tvrdim da mogu biti i hoću da vjerujem da jesu, onda je na toliko veliko pitanje materijalne štete i uvažavanje logike političkog sistema, odgovor da građani odluče na referendumu žele li da država postane zavisna od bilo koga, a ponajmanje od jedne kompanije koja ne ispunjava svoje obaveze“, rekao je Krivokapić novinarima u Skupštini. On je poručio da Crna Gora ne slavi slučajno Dan nezavisnosti.„Ovo vodi u finansijsku zavisnost građana Crne Gore od jedne kompanije, da plaćaju račune tuđih neispunjenih obaveza“, kazao je Krivokapić.

Zastupaju se interesi onoga ko krši zakonePrema njegovim riječima, ministar ekonomije, Vladimir Kavarić nije ispunio ni jedan zahtjev Skupštine, već je došao u parlament sa odlukom Centralno-evropske aluminijumske kompanije (CEAC) iza koje je stao.On je trenutnu situaciju nazvao „naopakom rabotom“, u kojoj ministar dolazi u parlament da zastupa i ispunjava odluke investitora koji je nanio teške ekonomske štete Crnoj Gori.„Čemu služi svaka vlada i svaki parlamentarni sistem na svijetu? Da štiti državni interes, a ovdje se zastupaju interesi onoga koji je prekršio sve zakone i koji je već trebalo da preda svoje akcije, po zakonu i po ugovoru“, naveo je Krivokapić.

KAP diktira uslove SkupštiniPrema njegovim riječima, ako političke partije nijesu spremne da odu dalje od konstatacije da je bolje biti zdrav nego bolestan, jer ekonomska bolest koja postoji za Crnu Goru sa CEAC-om je posljedica što je takav partner virus u ekonomsko političkom sistemu Crne Gore.„To nije volja nijedne partije. Naša volja su zahtjevi Skupštine Crne Gore. Da su se sprovodili sada ne bismo ni razmišljali o stečaju“, ocijenio je Krivokapić.Na pitanje kada će biti održana sjednica Skupštine na kojoj će se raspravljati o KAP-u, Krivokapić je odgovorio da će se naredne sedmice održati kolegijum, kada će se i dogovoriti o datumu.„Kontaktirao sam potpredsjednike, a pošto su izbori u Nikšiću, ove sedmice se nećemo dogovoriti, jer su svi zauzeti. Naredne sedmice će biti kolegijum, to zavisi od njihove volje. Moja je obaveza da riješimo problem, da raskinemo ugovor sa CEAC-om“, objasnio je Krivokapić.Na pitanje da li će inicirati smjenu Kavarića, Krivokapić je odgovorio da kada postoji ovakav problem koji dugo traje, mora se prvo riješiti osnovni problem a to je stalno gubljenje novca građana Crne Gore.„Svaki dan se dodaje račun koji se njima ispostavlja, moramo da zaustavimo to ugrožavanje finansijske stabilnosti Crne Gore, a onda ćemo se baviti pojedincima i kako se do takvih odluka došlo. Koliko vidimo KAP je postao onaj koji diktira uslove i Skupštini Crne Gore“, zaključio je Krivokapić.

Bonus video: