Pozitivna traži izvinjenje Vukčevića: Čarapić bi rekla da je to normalno

"Ako još jednom pomene moje ime ovdje, glavu ću mu otkinuti", ljutito je reagovao Vukčević
81 pregleda 51 komentar(a)
Ažurirano: 22.02.2013. 19:12h

Pozitivna Crna Gora traži izvinjenje od poslanika Demokratske partije socijalista, Zorana Vukčevića zbog prijetnji poslaniku Pozitivne Mladenu Bojaniću da će mu "otkinuti glavu" ukoliko još jednom pomene njegovo ime.

U saopštenju Pozitivne se navodi da oni još jednom pozivaju Vukčevića i Jelića da podnesu ostavke zbog afere "snimak" jer su "onemogućavali zapošljavanje mladih ljudi koji nisu članovi DPS-a."

"Današnje nekulturno i slobodno možemo reci primitivno ponašanje je dodatna potvrda da oni sa tim manirima ne treba da sjede u najvišem zakonodavnom domu u državi i da za to primaju platu od građana Crne Gore koji ih nisu izabrali da prijete kolegama i varaju i ucjenjuju birače", navode iz Pozitivne.

TV Vijesti, Tatjana Debeljević

Oni kažu da će Vukčević izvinjenjem pomoći Vrhovnom državnom tužiocu (Ranki Čarapić) koja bi, kako oni smatraju, vjerovatno kazala da je normalno prijetiti odrubljivanjem glave.

"Na kraju, zaista nam je žao što tužilastvo i DPS moramo podsjećati na činjenicu da je partijsko zapošljavanje, brisanje neistomišljenika iz biračkog spiska i odrubljivanje glave nezakonita radnja", zaključuju iz Pozitivne.

Medojević će svjedočiti

Reakcija Vukčevića na sjednici Odbora za ekonomiju uslijedila nakon što je Bojanić tražio od njega i poslanika DPS-a Zorana Jelića da podnesu ostavke zbog afere "Snimak".

"Ako još jednom pomene moje ime ovdje, glavu ću mu otkinuti", ljutito je reagovao Vukčević gledajući prema predsjedavajućem Odbora Aleksandru Damjanoviću (SNP), uz podignut kažiprst.

Poslanik Demokratskog fronta Nebojša Medojević je odmah tražio od Vukčevića da se izvini kolegi Bojaniću, ukoliko je njegova reakcija bila emotivna i ne predstavlja prijetnju.

Međutim, Vukčević se nije izvinio, već je objasnio da se nije ni obraćao Bojaniću nego predsjedavajućem Damjanoviću.

Damjanović je, međutim, saopštio da nije čuo prijetnju, dok je Bojanić konstatovao da je samo čuo "nervozno gunđanje".

Poslanik Pozitivne nije želio da se izjašnjava povodom ovog slučaja "dok se ne preslušaju snimci sa početka današnje sjednice". Medojević mu je savjetovao da odmah podnese krivičnu prijavu zbog prijetnji "vezanih za kidanje glave".

“Jasno sam čuo da je kolega Vukčević rekao „otkinuću ti glavu“ i predložio bih kolegi Bojaniću da podnese krivičnu prijavu. Ja ću biti spreman da svjedočim”, izjavio je Medojević.

Galerija

Bonus video: