Vlada uplatila otpremnine radnicima "Onogošta"

Predstavnici radnika saopštili da je uplatom otpremnina ispunjen samo jedan od zahtjeva za prekid štrajka, zbog čega će sačekati do sjutra, kako bi provjerili da li im je povezan staž za pet mjeseci
2 komentar(a)
hotel Onogošt, Foto: Ivan Petrušić
hotel Onogošt, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 20.02.2013. 15:36h

Radnicima nikšićkog Hotelsko-turističkog preduzeća (HTP) Onogošt Vlada je uplatila otpremnine od po 5.600 eura, ali oni nijesu prekinuli štrajk, koji su počeli 24. decembra.

Predstavnici radnika su saopštili da je uplatom otpremnina ispunjen samo jedan od zahtjeva za prekid štrajka, zbog čega će u prostorijama mliječnog restorana hotela Onogošt sačekati do sjutra, kako bi provjerili da li im je povezan staž za pet mjeseci, shodno pregovorima sa predstavnicima Ministarstva održivog razvoja i turizma i podgoričkog Privrednog suda.

Bivši radnici Onogošta, koji su 31. decembra ostali bez posla, traže da im bude isplaćena i razliku zarada za oktobar, novembar i decembar, koje su im, kako tvrde, smanjene 50 odsto.

Oni zahtijevaju i isplatu 11 zaostalih zarada, dva topla obroka i regresa, kao i razlike u platama iz prethodnih godina, koje bi treba da budu obezbijeđene iz stečajne mase HTP Onogošt, čija imovina će ovih dana biti ponuđena na tenderu.

Bonus video: