Budva: Krevet u špicu ljeta do dvadeset eura

Nadam se da će se još dosta toga uraditi prije početka sezone, jer 1. jula teško možete juriti dilere, rekao je Ivković
2 komentar(a)
Ažurirano: 20.02.2013. 11:42h

Ako je suditi po sadašnjim objavama, Budva će i ove godine zadržati iste cijene privatnog smještaja, kao i ranijih sezona, kako bi ostala konkurentna ostalim destinacijama na regionalnom turističkom tržištu.

Onaj koji bude odlučio da ljetuje ove godine u metropoli turizma, u predsezoni, u zavisnosti od lokacije, odnosno da li je smještaj bliže ili dalje od mora, mora izdvojiti od šest do deset eura, dok će u špicu ljeta cijene biti dvostruko veće.

To je potvrdio i predsjednik Sektora privatnog smještaja pri Crnogorskom turističkom udruženju Petar Ivković.

Cijene privatnog smještaja su, dodao je on, već postavljene.

“Tokom posljednjih 4-5 godina cijene nijesu mijenjane. Mislim da su konkurentne, ali tržište je odličan majstor za konkurenciju. Ne možete vi nešto prodati po većoj cijeni ako imate prvog komšiju do vas koji to prodaje po nekoj realnoj. Cijene privatnog smještaja su formirane i privatni smještaj se sve više nalazi u redovnim katalozima i ponudama, kako turističkih agencija, tako i direktno na raznim sajmovima”, naglasio je Ivković.

Kao glavni problem, on je naveo sivu ekonomiju u privatnom smještaju.

“To je jedan problem sa kojim se srijećemo sve ove godine. Mi iz CTU smo posebno skretali pažnju, kako prošle, tako i ove godine na inspekcijski nadzor, koji je na neki način svojim neradom omogućio veliki broj izdavalaca privatnog smještaja koji se bave time na nelegalan način. Predlagali smo čitav niz mjera i nadam se da će se još dosta toga uraditi prije početka sezone, jer 1. jula teško možete juriti dilere. Dileri su, u stvari, samo posljedica nečega, nijesu pojava od juče”, naglasio je Ivković.

Galerija

Bonus video: