Nema stečaja ni Vektri investments

OTP grupacija od kompanija kontroverznog biznismena potražuje više od 100 miliona eura, bez izgleda da ih uskoro može naplatiti
79 pregleda 7 komentar(a)
Dragan Brković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Dragan Brković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 09.02.2013. 21:20h

Privredni sud odbio je zahtjev Crnogorske komercijalne banke i OTP faktoringa za uvođenje stečaja u Vektri investments, kompaniji Dragana Brkovića, potvrđeno je sinoć “Vijestima” iz nekoliko izvora.

CKB i OTP Faktoring više od godinu ne mogu naplatiti 1,38 miliona eura duga po osnovu odobrenog kredita od Vektre investments, ali su računi te kompanije u međuvremenu odblokirani i kompanija je nastavila da radi. O dugu prema CKB-u vosi se parnični postupak u Privrednom sudu.

Punomoćnik Vektre investments Ranko Grbavac saopštio je sinoć “Vijestima” da je za njih odluka sudije Dragana Vučevića, koji je izveo sve dokaze, u potpunosti očekivana, te da je dug sporan. Tokom prošle godine Apelacioni sud je oborio prvu odluku Privrednog suda da se odbije zahtjev za uvođenje stečaja.

Na kraju obnovljene rasprava o zahtjevu CKB-a i OTP faktoringa Privredni sud nije uvažio zahtjev predlagača stečaja da se obavi dodatno vještačenje u vezi sa njihovim potraživanjem, odnosno, duga Vektre.

U posljednjih 20 dana ovo je, nakon Vektre Aviation, druga Brkovićeva firma koja je izbjegla stečaj zbog dugova nagomilanih tokom proteklih nekoliko godina. Stečaj je uveden u četiri Brkovićeve firme Vektra Montenegro, Vektra Jakić, Vektra voda i Horajzon lodžistik.

OTP grupacija od kompanija kontroverznog biznismena potražuje više od 100 miliona eura, bez izgleda da ih uskoro može naplatiti.

Bonus video: