Đukanović: Kriznim porezom ravnomjerno raspoređujemo teret štednje

"Sindikatati moraju razumjeti da je pametnije povući neke poteze sa blažim posljedicama sada..."
93 pregleda 0 komentar(a)
Milo Đukanović, novogodišnji prijem, Foto: Boris Pejović
Milo Đukanović, novogodišnji prijem, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 23.01.2013. 15:25h

Gostujući na Unverzitetu Donja Gorica (UDG) Milo Đukanović se osvrnuo na najavljene proteste ispred Skupštine Unije slobodnih sindikata (USS) kao znak negodovanja zbog najavljenog povećanja poreza na dohodak za tri odsto o kojem će se poslanici izjašnjavati u ponedjeljak.

“Mjere koje smo preduzeli nijesu oni što predstavlja naš drag izbor. Morali smo za njima posegnuti kako bi doprinjeli što skorijoj finasijskoj konsolidaciji Crne Gore i preduzeli smo pakat privremenih mjera. Znamo da one ne računaju na popularnost, makar kod onog dijela nacije koje one pogađaju. Potrudili smo se da strukturiranjem tih mjera ravnomjerno raspodjelimo teret takve politike i čini mi se da smo u tome uspjeli”, rekao je on.

Đukanović smatra da su u tome uspjeli, a kako je kazao i razgovarali su sa svim socijalnim partnerima, a razgovori traju i dalje i trajaće dok se ne završi rasprava u parlamentu od kojeg očekuje “makar minimalnu podršku”.

“Sindikatati moraju razumjeti da je pametnije povući neke poteze sa blažim posljedicama sada nego neke drastičnije koje bi se morale primjeniti ukoliko bi se produbili problemi”, zaključio je on.

Bonus video: