Žučna rasprava u SSCG, Danilo Popović se žali na mobing

Popović je Rastoder, koja ga je nazvala tajkunom i bogatim čovjekom, ponudio da zamijene bogatstva
33 komentar(a)
Ažurirano: 23.01.2013. 19:55h

Predstavnici Saveza sindikata Crne Gore (SSCG) odbacili su danas optužbe članova Sindikalne organizacije Stručne službe te radničke centrale na konferenciji za novinare koju je obilježila žučna rasprava.Predsjednik Skupštine SSCG, Danilo Popović odbacio je optužbe koje su dan ranije na njegov račun iznijeli predstavnici Stručne službe, Senka Rastoder i Vukadin Ćupić.„Te ružne optužbe su pravi mobing nada mnom, koji sam proveo 20 godina u SSCG. Boriću se svim raspoloživim pravnim sredstvima da zaštitim prije svega svoj integritet“, rekao je Popović.

"Kako si ti došla u SSCG"Rastoder, koja je skoro sat vodila žučnu raspravu sa Popovićem, na kraju je saopštila da će danas početi štrajk glađu, umjesto naredne sedmice, kako je ranije najavljeno.Popović je Rastoder i Ćupića nazvao neradnicima, a njihove optužbe gnusnim podmetačinama i lažima koje su na njegov račun izgovorene.“Kako si došla u SSCG odlično znaš i ti i Ćupić. Poslije 15 godina provedenih na Zavodu za zapošljavanje (ZZZCG) došla si u Savez. Većeg neradnika u Savezu od tebe i Ćupića nijesam sreo”, kazao je Popović.

Rastoder je odgovorila da Popović ima čudne podatke, na šta je on odgovorio da barata sa mnogo kvalitetnijim podacima od njenih.“Ti ne radiš ništa, osim što tražiš greške unutar SSCG”, poručio je Popović Rastoder.Ćupić je saopštio da mu niko ne može spočitavati da je neradnik.

Rastoder Popovića nazvala tajkunom“Šta je Vukadin Ćupić uzeo iz Saveza? Ne možete mi, Danilo, spočitavati da sam neradnik. Ni ti ni niko. Zapamtite to”, poručio je Ćupić.Popović je Rastoder, koja ga je nazvala tajkunom i bogatim čovjekom, ponudio da zamijene bogatstva, pod uslovom da ona preuzme integritet koji on ima.

„Iz SSCG nijesam imao što ponijeti, jer ja sam kad sam došao u Savez našao nulu, a ostavio sam pozamašnu sumu“, tvrdi Popović.

TV Vijesti, Tatjana Debeljević

Rastoder je medijima pokazala dokumenta kojima raspolaže kako bi opravdala optužbe koje iznosi protiv čelnih ljudi Saveza.Ona je generalnom sekretaru SSCG, Zoranu Masoničiću, koji je takođe prisustvovao konferenciji za medije, kazala da daje neprimjerene izjave i da ne pregovara sa njima na način kako bi trebalo već se sve završava na rečenici “Ovako će biti”.“Vi ste sinoć mrtvi ladni u svom poznatom maniru izjavili da isplaćujete plate i ostalo, ali ja imam papir kad je Vama dugovano da ste sami sebi napisali odluku da Vam se sve tri plate odmah isplate”, navela je Rastoder.

Radnicima Stručne službe duguju se četiri zarade i preko 20 doprinosa, pa se Rastoder pita kako je moguće da je država dozvolila da se 22 mjeseca ne plaćaju porezi.Masoničić je kazao da Rastoder "vadi neke papire" i pravi zamjenu teza.“Iskoristićemo sve pravne mogućnosti do kraja da zaštitimo interese SSCG”, rekao je Masoničić.On je podsjetio da je Ćupić zaposlen kao vozač i da mu neto plata iznosi 470 eura, kao i da je prima iz mjeseca u mjesec.

Galerija

Bonus video: