Dakićevci ostali bez kancelarije

„Shodno prekjučerašnjem dogovoru sa direktorom Žarkom Despotovićem, kada smo juče oko 11 časova pošli na pauzu za doručak, ključ od ulaza u zgradu ostavili smo dežurnom stražaru"
4 komentar(a)
Milan Vukčević, Foto: Savo Prelević
Milan Vukčević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.01.2013. 10:25h

Poslije dva dana danonoćnih protesta u zgradi uprave „Radoja Dakića“ predstavnicima upravnog odbora Udruženja manjinskih akcionara juče je zabranjen ulazak u zgradu.

„Shodno prekjučerašnjem dogovoru sa direktorom Žarkom Despotovićem, kada smo juče oko 11 časova pošli na pauzu za doručak, ključ od ulaza u zgradu ostavili smo dežurnom stražaru.

Međutim, kada smo se vratili rečeno nam je da je direktor odnio ključ od upravne zgrade kako ne bi mogli da nastavimo mirni protest. Zbog toga u ponedjeljak u 7.30 časova pozivamo sve akcionare da dođu u krug fabrike kako bi stali na put samovolji, kršenju zakona i diskriminaciji“, izjavio je Milan Vukčević, predsjednik Udruženja povjerilaca koje okuplja bivše radnike fabrike.

On je istakao da je razlog više za njihovo okupljanje ulazak privatne firme Čelebić Real Estate za koju Vukčević tvrdi da je privilegovana od lokalnih vlasti i gradonačelnika Miomira Mugoše i „da izvodi radove na dijelu imovine 'Radoje Dakića' na koji to nije imala pravo“.

Bonus video: