Dan odmora na snijegu 40 eura, za vikend besplatno do Kolašina

"Svjesni smo da popularišući zimske sportove mladima i omogućavajući im da završe školu skijanja, oni će se uvijek vraćati skijalištima"
150 pregleda 34 komentar(a)
Ažurirano: 14.01.2013. 08:21h

Za dan odmora u Kolašinu potrebno je oko 40 eura, a gost za taj novac dobija smještaj, pun pansion, ski- opremu i prevoz do skijališta na Bjelasici. To je ponuda koju u lokalnoj turističkoj organizaciji smatraju povoljnom i konkurentnom o odnosu na skijališta u okruženju.

Direktor Turističke organizacije Kolašin Nikola Medenica, koji je novinarima predstavio ponudu, je kazao da su pripremili povoljne aranžmane u ski-centru, privatnom smještaju i hotelima.

Na Žabljaku i danas preko dva metra snijega >>>

Direktor Nacionalne turističke organizacije (NTO) Saša Radović je kazao da je prvog dana vikenda u svim ski-centrima u Crnoj Gori boravilo je oko 2.000 gostiju.

NTO je u subotu, u saradnji sa nevladinim organizacijama “Montenegro Phototrekking”, “Riders.me” i “Snowhunters” koji se bave popularizacijom sportova u prirodi, organizovala prevoz građane Podgorice do ski-centra “Kolašin 1450” u cilju promocije zimskih sportova i boravka na snijegu.

"Svjesni smo da popularišući zimske sportove mladima i omogućavajući im da završe školu skijanja, oni će se uvijek vraćati skijalištima. Pokušaćemo već sljedećeg vikenda da organizujemo ”ski karavan”, da kolona autobusa iz centra Podgorice krene ka sva tri ski-centra, a mi ćemo snositi troškove prevoza. Pokušaćemo što više mladih ljudi da dovedemo na skijanje i da im pružimo zabavu jer su to zdravi stilovi života, da ih izvučemo iz kafića i kladionica”, kazao je Radović.

TV Vijesti, Ana Manojlović

On je rekao da su hoteli u Kolašinu od 8. januara snizili cijene smještaja 10 do 20 odsto i dodao da je namjera NTO da promijeni mišljenje građana da je skijanje skup i nedostupan sport.

"Polupansion u Bjanki je 40 do 43 eura, u hotelima sa tri zvjezdice je 20 do 25 eura, a u privatnom smještaju krevet košta osam do 10 eura", objasnio je on.

Posebno će biti popularisno noćno skijanje zbog kojeg će, kao je istakao Radović, skijališta raditi duže, a povratak za Podgoricu će biti u 20 časova.

Menadžer ski-centra „Kolašin 1450“ Boban Šćepanović je istakao da jednodnevni ski-pas košta 20, a poludnevni 12 eura, koliko su koštali i prošle godine. Ski-centar nudi i uslugu iznajmljivanja motornih sanki i škole skijanja.

Bjelasica

"Za to vrijeme se može napraviti 20 do 25 vožnji, tako da smatramo da su cijene konkurentne”, ocijenio je Šćepanović.

NVO “Montenegro Phototrekking” je, kako je kazao njihov predstavnik Darko Šarčević, za tri sata uspjela da okupi građane koji su popunili tri autobusa i zadovoljni su odzivom.

U organizaciji “Snowhunters”, do ski-centra Kolašin, svakog vikenda će biti obezbijeđen prevoz ski busom iz Podgorice. Cijena povratne karte je 10 eura. Ski centar Vučje svakog dana organizuje prevoz ispred hotela Onogošt do ski-centra, a povratna karte je tri eura.

Galerija

Bonus video: