Više od 90% prodatog piva u Crnoj Gori dolazi iz Nikšića

Uspjeh, kako su naveli, nije tajna - dobar proizvod u čiji se razvoj stalno ulaže
597 pregleda 11 komentar(a)
pivo, Foto: Shutterstock
pivo, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 06.01.2013. 16:31h

Pivara Trebjesa ostala je i tokom prošle godine lider u prodaji piva na crnogorskom tržištu, a značajan rast zabilježen je na izvoznim tržištima u regionu, saopšteno je iz kompanije .

“Vijesti” nezvanično saznaju da piva iz asortimana “Trebjese (koji, osim popularnog Nikšićkog piva, sadrži i Jelen pivo, Becks i Staropramen) pokrivaju više od 90 odsto tržišta, što znači da se od 100 litara svih prodatih piva, više od 90 odnosi na njena. Iz pivare su naveli da su rezultati na tržištu Crne Gore tradicionalno dobri ali su posebno ponosni na rast prodaje u zemljama regiona.

„Veliki izazov i cilj u prošloj godini bilo je širenje na tržišta regiona, u čemu je Pivara Trebjesa i uspjela kroz značajan rast udjela na tim tržištima, posebno u Albaniji”, navodi se u saopštenju . Uspjeh, kako su naveli, nije tajna - dobar proizvod u čiji se razvoj stalno ulaže.

“U prošloj godini investirali smo oko pet miliona eura. Ulaganja se odnose na osavremenjavanje proizvodnog procesa, izgradnju novih silosa i inovacije u pakovanju naših piva. Nakon nekoliko godina redizajnirali smo bocu Nikšićkog Piva, na veliko zadovoljstvo naših kupaca“, navodi se u saopštenju . Cijene piva u Crnoj Gori su od 1. januara uglavnom više, što je posljedica povećanja državnih nameta (akcize) za čak 43 odsto, sa 3,5 eura na 5 eura po hektolitru.

U “Trebjesi” kažu da to nije iznenađenje, jer je primjena povećane akcize bila samo odložena do ove godine. “Nužno povećanje cijene piva, uz aktuelnu ekonomsku situaciju u zemlji i regionu i pad kupovne moći građana, ne može pozitivno uticati na poslovni rezultat Trebjese u narednom periodu i to će dodatno opteretiti budžet krajnjeg potrošača”, kazali su iz “Trebjese”.

Bonus video: