Moguća prodaja Imleka, Bambija i Knjaz Miloša

Imlek je lider u četiri zemlje bivše Jugoslavije. Knjaz Miloš je lider u Crnoj Gori, dok je Bambi jako zastupljen u Bosni i u Crnoj Gori
2 komentar(a)
Mlijeko, Foto: Arhiva Vijesti
Mlijeko, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 06.01.2013. 09:20h

Danube foods group će u narednih šest mjeseci vjerovatno prodati neku od svojih kompanija, među kojima su Imlek, Bambi Banat i Knjaz Miloš.

Iz kompanije su saopštili da nemaju namjeru da šire poslovanje van regiona, već da će se u narednih pola godine vjerovatno odlučiti za prodaju nekih preduzeća.

"Interesovanje za kupovinu je permanentno, jer su u pitanju dobre kompanije“, rekao je za Tanjug generalni direktor grupe, Slobodan Petrović.

On je dodao da će kupac biti neko od strateških partnera koji su već u regionu, ali nije želio da otkriva detalje.

Sumirajući rezultate poslovanja kompanije u prošloj godini, Petrović je kazao da je zadovoljan, iako oni nijesu bili na nivou prethodnih godina.

"Uzimajući u obzir ekonomsku krizu koja se u Evropi ponovo pogoršala u drugoj polovini 2011. godine, što se prenijelo i na našu državu, a i činjenicu da je prošla godina bila kod nas izborna godina, ne možemo biti nezadovoljni, jer su ipak rezultati dobri", smatra Petrović.

Kratak rezime poslovanja u prošloj godini je da je obim prodaje mlijeka pao oko jedan odsto, Knjaz Miloš je uspio da ostvari manji rast, dok je Bambi ostao na nivou obima prodaje iz 2011.

"Imali smo problem sa mlijekom, jer je ova godina bila jako sušna i smanjene su bile raspoložive količine, što je uticalo na rast cijene, a i farmeri su imali dodatne troškove”, ocijenio je Petrović.

Prema njegovim riječima kompanija ima veliku konkurenciju u Srbiji, u sve tri oblasti.

Petrović je rekao da su u mlijeku lideri u četiri zemlje bivše Jugoslavije. Knjaz Miloš je lider u Crnoj Gori, dok je Bambi jako zastupljen u Bosni i u Crnoj Gori.

Bonus video: