Budvanski hotelijeri i ugostitelji za Novu godinu zaradili 2 miliona eura

To je, kako su dodali, dokaz da se uloženi novac za organizaciju dočeka na otvorenom višestruko isplati
7 komentar(a)
Zdravko Čolić, Budva Nova godina, Foto: Miloš Ćetković
Zdravko Čolić, Budva Nova godina, Foto: Miloš Ćetković
Ažurirano: 04.01.2013. 11:07h

Budvanski hotelijeri i ugostitelji ostvarili su tokom novogodišnjih praznika promet veći od dva miliona eura, procjene su Turističke organizacije Budva (TOB).

„Budvu je tokom novogodišnjih praznika posjetilo rekordnih 20 hiljada gostiju, a hotelijeri, trgovine, vlasnici privatnog smještaja, restorana i kafića ostvarili su promet veći od dva miliona eura“, kazali su iz TOB-a agenciji Mina-business.

To je, kako su dodali, dokaz da se uloženi novac za organizaciju dočeka na otvorenom višestruko isplati.

Direktor TOB-a, Jelena Rađenović saopštila je da su glamurozni doček Nove godine i najpopularnije muzičke zvijezde rezultirale rekordnom posjetom.

„Odličan provod i zabava do zore, prije toga intenzivna kampanja u regionu rezultirale su tako što je Budva za vrijeme novogodišnjih praznika, a ne samo ljeti, postala najomiljenija i najposjećenija destinacija“, rekla je Rađenović.

Predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja (CTU), Žarko Radulović smatra da je ovo bio najposjećeniji doček Nove godine u Budvi i uopšte na budvanskoj rivijeri.

„Ovo je bio najposjećeniji doček kako po ambijentu koji je vladao, tako i po broju gostiju, ali i po zaradi koju su prethodnih dana ostvarili hotelijeri, vlasnici restorana i kafića, kao i vlasnici privatnog smještaja“, ocijenio je Radulović.

Budvanski ugostitelj i vlasnik elitnog restorana Jadran, Krsto Niklanović kazao je da su posjeta i zabava bile odlične, a što je jako važno nije bilo povećanja cijena.

„To je dokaz da zajedničkim dogovorom i dobrom realizacijom možemo doći do željenog cilja, gdje će biti zadovoljni gosti, organizatori, privrednici i grad u cjelini. Ovako dobra akcija donosi Budvi dugoročno veliku korist“, ocijenio je Niklanović.

Bonus video: