Nakon sedam mjeseci, Lipka će opet primiti goste

Bivši radnici hotela potvrdili su da su već imali neke dogovore sa Nicovićem: "Gotovo je sigurno da će hotel uskoro biti otvoren"
63 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 28.12.2012. 17:12h

Kolašinski hotel "Lipka", prema nezvaničnim informacijama, trebalo bi da bude otvoren tokom novogodišnjih praznika, a najvjerovatnije 3. januara.

Vrata "najboljeg hotela u kontinentalnom dijelu Crne Gore" u maju je prvo zatvorio menadžment, a potom i Inspekcija rada.

Takođe, prema nezvaničnim, ali prilično pouzdanim informacijama, zakupac tog objekata je beogradski biznismen Đorđije Nicović, odnosno njegova kompanija "Irvainvesticije".

Kako je kazao izvor "Vijesti" pregovori između Nicovića i Prve banke, koja je od ljetos vlasnik objekta, privode se kraju, pa je preostalo još samo potpisivanje ugovora. Međutim, juče iz te banke "Vijestima" nijesu mogli da potvrde te informacije.

"Ugovor nije potpisan. Kao i što smo ranije kazali, kada bilo šta u vezi s hotelom "Lipka" bude važno za javnost, bićete na vrijeme obaviješteni - kazala je direktorka korporativnih komunikcija Prve banke Jelena Pavićević.

Bivši radnici hotela, koji su i te kako zainteresovani za otvaranje objekata u kojem su im još od maja ostale zaključane radne knjižice i kojima bivši vlasnici duguju pet plata, potvrdili su da su već imali neke dogovore sa Nicovićem.

"Gotovo je sigurno da će hotel uskoro biti otvoren. Nema ništa sporno između Prve banke i Nicovića, jer njemu odgovaraju uslovi pod kojima uzima hotel. Nicović je obećao i da će nam isplatiti zaostale zarade i da će ponovo da nas primi u radni odnos, to jest na radna mjesta na kojima smo do maja radili. Međutim, njegov uslov je bio da nam Ministarstvo rada i socijalnog staranja riješi problem "zaključivanja knjižica", to jest dugovanja po osnovu doprinosa.

Juče u tom ministarstvu Nicović, kako smo obaviješteni, nije uspio da dobije obećanje da će tako biti i učinjeno”, rekli su predstavnici bivših radnika "Lipk" za "Vijesti".

Oni napominju da je predsjednik Opštine Darko Brajušković održao, kako su kazali, dio svog obećanja. Radnici vjeruju da je komunikacija Brajuškovića i ministra turizma Branimira Gvozdenovića ubrzala otvaranje prestižnog kolašinskog hotela. Vlasnik objekta sa "četiri zvjezdice" i turističkog ponosa Kolašina do početka ljeta bila je ofšor kompanija "Bepler Investments Montenegro".

Zbog toga što uredno nije vraćena polovina višemilionskog kredita iz 2006.godine, Prva banka postala je početkom ljeta novi vlasnik, jer je hotel bio zajam za pozajmicu.

Nicović vlasnik "Gorske"

Nicović, koji juče nije odgovarao na telefonske pozive, sredinom septembra je za "Vijesti" kazao da je njegova kompanija vrlo zainteresovana za ulaganja u Kolašin.

"Mogu vam samo kazati da sam vrlo zainteresovan za ulaganja kako u proizvodne, tako i turističke kapacitete u Kolašinu. Spremamo se da to učinimo krajem ove ili početkom naredne godine, jer je moja kompanija pretrpjela ozbiljnu štetu tokom ekonomske krize. O svemu ostalom bićete obaviješteni na vrijeme", rekao je on.

Mogu vam samo kazati da sam vrlo zainteresovan za ulaganja kako u proizvodne, tako i turističke kapacitete u Kolašinu. Spremamo se da to učinimo krajem ove ili početkom naredne godine, jer je moja kompanija pretrpjela ozbiljnu štetu tokom ekonomske krize

U okviru te kompanije funkcioniše 27 preduzeća, koja je Nicović mahom privatizovao tokom minulih 12 godina, navodi beogradska štampa.

U rodnom Kolašinu Nicović je vlasnik Fabrike vode "Gorska", koja posluje u okviru preduzeća „Nic“ kompanija.

Galerija

Bonus video: