Najpopularnija cigareta u Crnoj Gori je sarajevska "drina"

Pravilnikom se utvrđuje iznos najpopularnije maloprodajne cijene cigareta koje imaju najveći obim prodaje za 2012. godinu.
667 pregleda 3 komentar(a)
cigarete, Foto: Vesko Belojević
cigarete, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 19.12.2012. 19:57h

Ministarstvo finansija je u Službenom listu objavilo i Pravilnik o utvrđivanju najpopularnije cijene cigareta u Crnoj Gori za ovu godinu koja iznosi 1,2 eura, po paklici.

“Vijestima” su nezvanično saopštili u Agenciji za duvan da je najpopularnija i ujedno cigareta sa najvećim učešćem u prodaji, tokom ove kalendarske godine, bila sarajevska “drina”, ali i pojedine druge cigarete sa tom istom cijenom.

Pravilnikom se utvrđuje iznos najpopularnije maloprodajne cijene cigareta koje imaju najveći obim prodaje za 2012. godinu.

U Agenciji za duvan objašnjavaju da će najpopularnija cijena cigareta u Crnoj Gori, u skladu sa Zakonom o akcizama, poslužiti “za određivanje minimalne akcize na duvanske proizvode”.

Iz Ministarstva finansija “Vijestima” su juče saopštili da do kraja ove godine ”nijesu predviđene izmjene i dopune Zakona o akcizama”.

“Što se tiče akcizne politike kada se radi o duvanskim proizvodima, predviđeno je postepeno povećanje akciza na cigarete, uz uvažavanje regionalnog konteksta i princip usklađivanja sa EU standardima. Istovremeno se vodi računa o stabilnosti tržišta, što je i postignuto u prethodnom periodu, a o čemu svjedoči trend rasta prihoda po osnovu akciza na duvanske proizvode u posljednjih 5-6 godina, koji su porasli sa oko četiri na 44 miliona eura”, saopšteno je iz Ministarstva.

Bonus video: