Sporan tender „Pogrebnih usluga“

Imajući da je procijenjena vrijednost ove nabavke bila 260 hiljada eura, naručilac će žaliocu, po pravosnažnosti ovog rješenja, vratiti naknadu za vođenje ovog postupka u iznosu od 2.600 eura
114 pregleda 0 komentar(a)
Pogrebne usluge Nikšić, Foto: Ivan Petrušić
Pogrebne usluge Nikšić, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 19.06.2018. 14:37h

Komisija za kontrolu postupka javnih nabavki usvojila je žalbu konzorcijuma firmi Ing Invest iz Danilograda i Planplus iz Podgorice, i naložila lokanom preduzeću „Pogrebne usluge“ DOO da u ponovljenom postupku, za 15 dana, ponovo vrednuje ponude na tenderu za za izgrdnju tipiziranih grobnica i proširenje gradskog groblja Čepurci.

Imajući da je procijenjena vrijednost ove nabavke bila 260 hiljada eura, naručilac će žaliocu, po pravosnažnosti ovog rješenja, vratiti naknadu za vođenje ovog postupka u iznosu od 2.600 eura.

Prethodno je Upravni sud presudom od 2.juna 2016. poništio prethodno rješenje Državne komisije. Naručilac sporne nabavke je kao najpovoljniju na ovom nadmetanju izabrao zajedničku ponudu firmi: AM Sistem, Civil Engineer i Verde Projekt, dok je ponuda žalioca ocijenjena kao ispravna i drugorangirana. Prvorangirani ponuđač imao je cijenu 202.414,55 eura sa uračunatim PDV-om.

Državna komisija u ponovljenom postupku je utvrdila da izabrani ponuđač nije, u skladu sa datim uputstvom ponuđačima iz Tenderske dokumentacije, dao Ugovor o konzorcijumu jer njim „nije odredio dio predmeta nabavke iz predmjera radova koji će realizovati svaki od članova konzorcijuma, već je članom 3. Ugovora odredio djelove prrdmeta nabavke koje će realizovati članovi konzorcijuma, kao glavni inženjeri inženjeri tj. prema funkcijama koje će vršiti inženjeri članova konzorcijuma“.

Iz tog razloga bilo je nejasno koji će član zajedničke ponude obaviti poslove na spoljašnjim instalacijama vodovoda i kanalizacije, zbog čega će naručilac sporne nabavke ponovo morati da otkloni nepravilnosti, ponovo ocijeni ponude i donese zakonitu odluku.

Bonus video: