Medojević: Crnogorski miroslavi su Brković, Barović...

Slično bi završio i Svetozar Marović i njegovi "investitori tipa Gugi-Mugi" iz Budve koji je godinama zloupotrebljavao svoj politički uticaj
79 pregleda 22 komentar(a)
Milo Đukanović, Veselin Barović, Foto: Boris Pejović
Milo Đukanović, Veselin Barović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 13.12.2012. 15:29h

Da se pokrenu istrage o zlupotrebama u procesu privatizacije, kao u u slučaju Mišković, onda bi veliki broj DPS tajkuna već sjutra bio poslat u zatvor u Spužu, ocijenio je funkcioner Demokratskog fronta Nebojša Medojević. To kada bi, dodao je on, ministar pravde i potpredsjednik Vlade za politički sistem i pravosuđe Duško Marković i državna tužiteljka Ranka Čarapić, iskoristili ovlašćenja kao u Srbiji Aleksandar Vučić i Miljko Radosavljević.

"Prije svih, predmet istrage bi morao biti Dragan Brković koji je na vrlo sličan način postupao prilikom kupovine pljevaljskog preduzeća „Velimir Jakić“ i hercegnovske hotelske kompanije "Boka", Veselin Barović u slučajevima Izbora Bar, Bjelasice Rada, Solane, Panto Vučurović u slučaju preduzeća „PKB Herceg Novi Zelenika” i „C Vračar“, i mnogi drugi.

Slično bi završio i Svetozar Marović i njegovi "investitori tipa Gugi-Mugi" iz Budve koji je godinama zloupotrebljavao svoj politički uticaj.

Slično bi završio i Svetozar Marović i njegovi "investitori tipa Gugi-Mugi" iz Budve koji je godinama zloupotrebljavao svoj politički uticaj

On je rekao da bi i istraga o “nastanku i nevjerovatnom razvoju” jednog trgovačkog lanca dovela do “interesantnih veza” moćnika, bankara i državnih funkcionera. “Ne treba izostaviti ni više građevinskih tajkuna”, naglasio je Medojević.

On je rekao da su “kapitalci i krupne ribe” zaštićeni dok je DPS-SDP na vlasti, kao i da su veliki donatori DPS-a, zbog čega nema hapšenja u Crnoj Gori, iako “Agencija za nacionalnu bezbjednost već ima pripremljene podebele dosijee“ o njima.

Ključni problem u Crnoj Gori, zbog kojeg nema odlučnije borbe protiv korupcije i kriminala je što je “vladajuća porodica Đukanović istovremeno i najbogatija i najmoćnija političko-finansijsko-bezbjednosna struktura u zemlji”, rekao je Medojević.

Bonus video: