Policijska vozila još patroliraju bez zimskih guma

Ovo je treći pokušaj da se ove godine obezbijede auto-gume za potrebe policije u skladu sa zakonom
14 komentar(a)
zimske gume, lanci, Foto: Shutterstock.com
zimske gume, lanci, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 13.12.2012. 18:30h

Komisija za kontrolu postupka javnih nabavki usvojila je žalbu firme Efel Motors sa Cetinja i poništila odluku Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) u vezi sa izborom najpovoljnije ponude za kupovinu auto-guma za period od godinu.

Ovo je treći pokušaj da se ove godine obezbijede auto-gume za potrebe policije u skladu sa zakonom. Državna komisija je Upravi policije do sada oborila dva tendera za nabavku guma, u vrijednosti od 120.000 eura.

Iako su najavili da će kažnjavati sve vozače bez zimske opreme, policijska vozila još patroliraju bez zimskih guma. Očekivalo se da će uspjeti tender MUP-a.

Ministarstvo, kao naručilac sporne nabavke, za najpovoljniju ponudu izabrao je firmu Efel travel iz Podgorice, za koju se naknadno ispostavilo da je bila neispravna. Državna komisija je utvrdila da je MUP u postupku ove nabavke počinio bitne povrede Zakona o javnim nabavkama.

Komisija je utvrdila da prevodi pojedinih sertifikata koje je Efel travel dostavio u ponudi ne odgovaraju njihovoj sadržini na engleskom jeziku, odnosno da nije dostavio njihove već prevode drugih sertifikata

Komisija je utvrdila da prevodi pojedinih sertifikata koje je Efel travel dostavio u ponudi ne odgovaraju njihovoj sadržini na engleskom jeziku, odnosno da nije dostavio njihove već prevode drugih sertifikata.

Po službenoj dužnosti Komisija je poništila i odluku Turističke organizacije (TO) Herceg Novi o obustavljanju postupka javne nabavke usluga i pravnih savjeta, kao i zastupanja u sudskim i upravnim postupcima ove organizacije.

Predmet je vraćen na ponovno vrednovanje i odlučivanje, budući da je TO u ovoj šoping nabavci počinila bitnu povredu pravila upravnog postupka iz Zakona o opštem upravnom postupku.

Na ovo nadmetanje državnoj komisiji se žalio advokat iz Podgorice Zoran Čelebić, ali Komisija nije mogla ispitati žalbu jer je pobijana odluka TO Herceg Novi bila „nejasna i nerazumljiva“, zbog čega je poništena po službenoj dužnosti.

Bonus video: