Propao pokušaj prodaje imovine Duvankomerca

Na prodaju je, između ostalog, bio ponuđen poslovno-magacinski i magacinski prostor u Herceg-Novom, površine 137 metara kvadratnih, po početnoj cijeni 139.500 eura
0 komentar(a)
Duvanski kombinat, Foto: Luka Zeković
Duvanski kombinat, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 07.12.2012. 11:51h

Javno nadmetanje za prodaju dijela imovine Duvankomerca, po početnoj cijeni od 470.250 eura, propalo je jer nije bilo zainteresovanih ponuđača, saopšteno je agenciji Mina-business iz stečajne uprave.

Iz stečajne uprave su kazali da će uskoro raspisati novi oglas za prodaju imovine.

Sve zainteresovane kompanije i građani mogli su se do danas prijaviti za učešće na javnom nadmetanju.

Na prodaju je, između ostalog, bio ponuđen poslovno-magacinski i magacinski prostor u Herceg-Novom, površine 137 metara kvadratnih, po početnoj cijeni 139.500 eura.

Zainteresovanima su bili ponuđeni i poslovni prostori u Budvi i Ulcinju za 132.300 eura, odnosno 63.000 eura, kao i magacinski prostori u Beranama i Nikšiću po cijenama od 44.550 eura i 90.900 eura.

Svi zainteresovani morali su da uplate depozit 2,5 odsto od početne cijene i dostave odgovarajuću ponudu. Depozit je na prethodnom javnom nadmetanju iznosio deset odsto.

Posljednje javno nadmetanje za prodaju dijela imovine Duvankomerca, koje je po istoj početnoj cijeni održano u oktobru prošle godine, propalo je jer nije bilo zainteresovanih kupaca.

Dio imovine Duvankomerca bezuspješno se prodaje posljednje skoro dvije godine.

Nakon niza neuspjelih tendera za prodaju imovine, u maju prošle godine je na javnom nadmetanju prodat objekat u Podgorici, ukupne površine 860 metara kvadratnih, za milion eura. Od tog iznosa, radnicima je, shodno dogovoru sa Vladom, isplaćen dio socijalnog programa.

Objekat je kupio Investiciono-razvojni fond (IRF).

Radnici su 16. maja, nakon skoro sedmicu štrajka glađu, prihvatili ponudu Vlade da im početkom juna isplati milion EUR za socijalni program i poveže radni staž. Njima je obećana isplata ostatka novca do septembra u slučaju da se imovina ne proda na tenderu.

Radnici Duvankomerca zahtijevali su u toku štrajka uvid u ugovor o prodaji zemljišta, povezivanje staža i realizaciju socijalnog programa.

Bonus video: