Vujanović: Novi guverner CBCG nije urgentan kadrovski problem

"Meni je drago da je dosadašnji guverner (Radoje Žugić) radeći u CBCG, pokazao svoj visoki kredibilitet i kvalitet i da ga je to preporučilo za ministra finansija", rekao je Vujanović
52 pregleda 1 komentar(a)
Filip Vujanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Filip Vujanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 05.12.2012. 14:49h

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović izjavio je da upražnjeno mjesto guvernera Centralne Banke Crne Gore nije urgentan kadrovski problem.

On je nakon samita predsjednika zemalja regiona, kazao da još nije razmišljao koga bi predložio da zamijeni dosadašnjeg guvernera Radoja Žugića, koji je imenovan za novog ministra finansija.

"Mislim da je važno da CBCG funkcioniše u kapaicitetu koji obezbjeđuje njenu funkciju. Vidjeću za guvernera, ne mislim da je to urgentan kadrovski problem Crne Gore. Računam da nema pretjerane potrebe da se hitno postupa po tom pitanju", kazao je Vujanović ističući da CBCG funkcioniše sjajno.

Upitan da li postoje već sada imena potecijalnih kandidata, Vujanović je kazao da još nije razmišljao o imenu.

"Meni je drago da je dosadašnji guverner radeći u CBCG, pokazao svoj visoki kredibilitet i kvalitet i da ga je to preporučilo za ministra finansija. Očekujem da će u jednoj važnoj oblasti rada Vlade dati svoj maksimalni doprinos“, istakao je Vujanović.

Bonus video: