Prvo dozvola pa ulažemo 200 miliona u rizort na Luštici

Mejer je kazao da je do sada uloženo 24 miliona eura za gradnju pristupnih puteva, golf vježbališta i raščišćavanje terena za svih 18 rupa budućeg golf igrališta
79 pregleda 9 komentar(a)
Ažurirano: 02.12.2012. 20:47h

Izgradnja rizorta na Luštici, vrijedan preko milijardu eura, još nije počela, a pokrenuće se nakon dobijanja potrebnih dozvola, saopštio je “Vijestima” Semjuel Mejer, izvršni direktor kompanije Luštica development, koja je nosilac te investicije švajcarskog Oraskom developmenta.

“Sada smo u fazi pripreme za gradnju: priprema se glavni dizajn i kompletiranje zahtjeva za građevinsku dozvolu, kao i obezbjeđivanje 100 odsto sredstava za prvu fazu projekta. Prva faza Luštica Bay projekta je procijenjena na više od 200 miliona eura, dok je projekat procijenjen na 1,1 milijardu eura”, kazao je Mejer i dodao da će zahtjev za građevinsku dozvolu biti kompletiran “nakon praznika”.

Izvršni direktor kompanije Luštica development je kazao da se trenutno ništa ne gradi na Luštici, već se radi na “predgrađevinskim pitanjima poput dozvola, tenderske dokumentacije i investicionog planiranja”

Prvi dio projekta Luštica Bay, prema njegovim riječima, predviđa izgradnju 275 rezidencijalnih vila, 271 stana, 1.158 apartmana, sedam hotela sa ukupno 1.260 soba i apartmana, velnes centra, dvije marine sa 200 vezova za jahte do 60 metara dužine, brendirani takmičarski golf teren sa 18 rupa i gradske sadržaje, uključujući prodavnice, restorane, barove, školu i zdravstvene objekte.

Mejer kaže da ne očekuje probleme u dobijanju građevinskih dozvola, s obzirom to da je usvojen Detaljni urbanistički plan za Lušticu, kao i državna studija lokacije.

“Vijesti” su prenijele pisanje “Njujork tajmsa” da će fokus kompanije Oraskom Development u 2013. godini biti izgradnja rizorta u švajcarskom gradu Andermatu. Vlasnik Oraskoma, Samih Saviris, tamo planira da izgradi “grad u gradu”, sa 800 apartmana kroz nekoliko hotela najviše kategorije i vila koje planira da proda za 50 miliona eura po objektu. “Njujork tajmsa” je tada naveo da sa druge strane, Crna Gora čeka da Saviris počne izgradnju rizorta na Luštici, koju je 2009. godine dobio u zakup na 90 godina.

Bonus video: