Budva: Završen kongres njemačkog turističkog udruženja DRV

Lokalna i NTO, resorno ministarstvo i Opština Budva, po ocjeni više od 800 učesnika godišnje skupštine njemačkog turističkog udruženja DRV, bili su više nego dobri domaćini
0 komentar(a)
Kongres DRV-a, Foto: Vuk Lajović
Kongres DRV-a, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 21.11.2012. 08:41h

Jedno od najvećih turističkih događaja u svijetu, godišnja skupština njemačkog turističkog udruženja DRV, koja je upravo završena u metropoli turizma, bila je najbolja prilika da se Budva i Crna Gora ponovo vrate na najdominantnije evropsko turističko tržište.

Činjenica da godišnje 60 miliona Njemaca putuje i odlazi na odmor, bila je dovoljan razlog da se Budva na sve moguće načine što bolje predstavi.

Lokalna i Nacionalna turistička organizacija (NTO), resorno ministarstvo i Opština Budva, po ocjeni više od 800 učenika kongresa, bili su više nego dobri domaćini.

“Ovo je godina kada je promocija na njemačkom tržištu označena kao strateški važna. Uložena su sredstva u sufinansiranje čarter letova 'Air Berlina' u toku sezone za nama.

Organizovane su brojne studijske grupe privrede i medija iz Njemačke.

"Opština Budva je uložila oko 100.000 eura u ovaj značajan događaj. Čistoća kompletne teritorije naše opštine je bila imperativ, a efikasnost javnih službi rezultirao je da boravak u Budvi bude udobniji”, kazala je Rađenović

Upravo završen kongres njemačkog turističkog udruženja DRV otvoriće brojne mogućnosti Budvi i Crnoj Gori”, navela je direktorka TO Budve Jelena Rađenović.

Ona je istakla “apsolutno jedinstvo privatnog i javnog sektora”.

“Međusobna saradnja i odlična komunikacija na svim nivoima rezultirala je time da smo se pokazali kao pravi profesionalci i na visokom nivou realizovali sve segmente kongresa, od transfera, smještaja, ugostiteljske ponude, izleta do zabavnih sadržaja.

Opština Budva je uložila oko 100.000 eura u ovaj značajan događaj. Čistoća kompletne teritorije naše opštine je bila imperativ, a efikasnost javnih službi rezultirao je da boravak u Budvi bude udobniji”, kazala je Rađenović.

Tri tematska događaja, dodala je ona, održana su u organizaciji TO Budve u saradnji sa hotelima “Queen of Montenegro”, “Avala” i “Splendid”.

Predstavnici DRV-a ocijenili su kongres kao jedan od najbolje organizovanih.

“Ovako visoke ocjene i pohvale od vrhunskih stručnjaka i profesionalaca iz oblasti turizma veoma su ohrabrujuće. Cilj jeste povratak veoma cijenjenog gosta iz Njemačke. Značajnije rezultate efekata kongresa očekujemo od 2014. godine”, zaključila je Rađenović.

Bonus video: