Sava Grbović prebacio većinski udio na Flesh&As: Prodaju 51 odsto Lutrije

Grbović je u oktobru 2005. je privatizovao Lutriju Crne Gore otkupivši državni paket od oko 46 odsto akcija
95 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.11.2012. 18:28h

Većinski vlasnik Lutrije Crne Gore Sava Grbović prebacio je van berze 50,99 odsto akcija te kompanije na društvo sa ograničenom odgovornošću Flesh & As, čiji je takođe on osnivač.

Ta netržišna transakcija obavljena je u Centralnoj depozitarnoj agenciji (CDA) prije desetak dana, a Grbović je kao fizičko lice veći dio akcija Lutrije, koje su bile u njegovom vlasništvu, unio kao “nenovčani ulog” u firmu Flesh & As.

Prema dostupnim podacima sa sajtova Centralnog registra preduzeća i CDA u Flesh & As je kao nenovčani ulog unijeto 1,4 miliona akcija Lutrije, nominalne vrijednosti 2,4 miliona eura.

Nova firma registrovana je za kockanje i klađenje u avgustu 2011.

Grbović je posjedovao 92,2 odsto akcija Lutrije, a od nedavno većinski dio od skoro 51 odsto pripada preduzeću Flesh & As.

Grbović, kojeg često neformalno povezuju sa kontroverznim biznismenom Branislavom Mićunovićem, u oktobru 2005. je privatizovao Lutriju Crne Gore otkupivši državni paket od oko 46 odsto akcija po nominalnoj vrijednosti od oko 1,7 eura po akciji.

Na pitanje “Vijesti” šta je glavni motiv za prebacivanje 50,99 odsto akcija Lutrije na Flesh & As, Grbović je odgovorio: “Da bi lakše našli strateškog partnera”.

On je rekao da će se na taj način olakšati procedure za ulazak novog investitora u Lutriju. Lutrija ima koncesiju za priređivanje lutrijskih igara na sreću u Crnoj Gori.

Za devet mjeseci ove godina kompanija je ostvarila gubitak od 746,6 hiljada eura koji je bio više nego dvostruko veći u odnosu na uporedni period prošle godine. Kompanija ima, prema podacima iz bilansa stanja na 30. septembar ove godine, neraspoređeni dobitak iz prethodnih godina, od 1,9 miliona eura.

„Rezultati poslovanja su dobri“, smatra Grbović, uprkos minusu zabilježenom tokom devet mjeseci ove godine.

Galerija

Bonus video: