Od utorka niže cijene dizela?

Cijene benzina posljednji put su promijenjene 6. novembra, kada su snižene osam i devet centi, čime je prvi put od 2008. godine eurosuper 95 jeftiniji od dizela
4 komentar(a)
gorivo, Foto: Shutterstock.com
gorivo, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 17.11.2012. 22:05h

U Crnoj Gori se, nakon što je benzin pojeftinio dva puta, ukupno oko 20 centi, naredne sedmice očekuju i niže cijene dizela, ukoliko ne bude većih pomjeranja na svjetskim tržištima.

Portparol Ministarstva ekonomije, Draženka Bećirović, kazala je su u tom resoru sigurni da neće biti poskupljenja.

"U novom obračunskom periodu ne očekujemo poskupljenja i to je nešto što u ovom momentu sa sigurnošću možemo reći. Ukoliko se nastave ovi trendovi naredna dva dana, odnosno ukoliko ne dođe do nekih nepredviđenih promjena na međunarodnoj berzi, možemo od utorka očekivati pojeftinjenje dizela", rekla je Bećirović agenciji Mina-business.

Cijene benzina posljednji put su promijenjene 6. novembra, kada su snižene osam i devet centi, čime je prvi put od 2008. godine eurosuper 95 jeftiniji od dizela.

Litar eurosupera 95 trenutno košta 1,34 eura, eurosuper 98 1,38 eura, koliko i eurodizel čija cijena nije mijenjana u prethodnom periodu.

Litar eurodizela za komercijalne svrhe košta 1,16 eura, a lož ulje i lož ulje za grijanje 1,33 eura, odnosno 1,06 eura.

Cijene goriva su smanjene i 9. oktobra kada su eurosuper 98 i 95 pojeftinili osam i sedam centi.

Maksimalne maloprodajne cijene goriva u Crnoj Gori usklađuju se svakog drugog ponedjeljka u zavisnosti od promjene cijena naftnih derivata na međunarodnom tržištu (Mediterranean Platt's Ground) i valutnog odnosa eura i američkog dolara.

Bonus video: