Svjetska turistička organizacija: Crna Gora destinacija u usponu

Genralni sekretar Rifai je podržao i formiranje regionalne asocijacije šest turističkih asocijacija država regiona ISTA
1 komentar(a)
Ažurirano: 17.11.2012. 14:18h

Generalni sekretar Svjetske turističke organizacije Ujedinjenih Nacija (UNWTO) Taleb Rifai razgovarao je sa predsjednikom Crnogorskog trurističkog udruženja (CTU) Žarkom Radulovićem o intenziviranju saradnje dvije asocijacije.

Rifai je uputio poziv CTU da već u maju 2013.na sastanku izvršnog savjeta UNWTO, CTU potpiše Globalni etički kod Ujedinjenih nacija za odgovorno poslovanje I održivi razvoj u privatnom sektoru.Time bi se ubrzao put ka pridruženom članstvu Crnogorskog turistickog Udruzenja u toj asocijaciji kao filijale privatnog sektora, koje je Rifai ponudio CTU-u.

Genralni sekretar Rifai je podržao i formiranje regionalne asocijacije šest turističkih asocijacija država regiona ISTA, u februaru u Beogradu i ponudio pomoć za njen rad .

Radulovic i Rifai su dogovorili saradnju i dalju komunikaciju na razmjeni iskustava koja bi pomogla rješavanju problema koji opterećuju rad crnogorskog turističkog udruženja. Rifai je posebno naglasio spremnost da se sa predstavnicima crnogorske Vlade razgovara I radi na rješavanju problema privremenih objekata, nelegalnih predstavnika i svih problema tzv. ”sive zone“ poslovanja u turizmu .

Rifai je Crnu Goru ocijenio kao perpektivnu turističku destinaciju u usponu, koja je u proteklih 10 godina napravila veliki pomak u svojoj ponudi. Posebno je pohvalio kao domaćina i organizatora godišnje konferencije Njemačkog Turističkog Udruženja DRV, ocjenjujući da je tako napravljen važan korak ka intenziviranju saradnje Crne Gore sa najjačom evropskom ekonomskom I turističkom silom.

Smatra da je svaka investicija u crnogorski turizam opravdana i da država treba što više da ulaže u dalji turistički razvoj. Vjeruje da je ključni adut Crne Gore uz nesvakidašnje prirodne ljepote gostoprimstvo i ljubaznost turističkih radnika koja je, kako je primijetio sve rjeđa u nekim mnogo razvijenijim destinacijama , a koju gosti neobično cijene i zbog koje se najcešće i vraćaju na neku destinaciju.

Galerija

Bonus video: