Plate ne dobijaju od 2004.

Desetak radnika, koji su održavali skijalište Savin kuk, neće dozvoliti da radi dok ne bude riješen njihov status
3 komentar(a)
Savin kuk, skijalište, Foto: Arhiva Vijesti
Savin kuk, skijalište, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 06.11.2012. 09:14h

Radnici, njih deset, koji su godinama radili na skijalištu Savin kuk, upozorili su juče da neće dozvoliti da se žabljačko skijalište pripremi za sezonu dok nadležne državne institucije ne budu uticale da im budu isplaćena dugovanja i riješen radni status.

Zakupac skijališta do 31. marta iduće godine je vlasnik firme MB turist Vukomir Marjanović.

Grupa nezadovoljnih radnika radila je u Ski centru “Durmitor”, potom New ski centru i preduzeću Grbović kompaniji, dok je žabljački biznismen Radovan Grbović nezakonito, kako je sudski utvrđeno, upravljao imovinom. Sindikalni vođa Mrkoje Karadžić je naglasio da su ostala neriješena brojna i višegodišnja prava iz radnog odnosa.

Od 2004. godine ne primamo plate, niti nam se uplaćuje radni staž. Bez obzira na obećanja resornog ministarstva i drugih ništa do sada nije urađeno

Karadžić je najavio da oni neće dozvoliti predstojeći operativni dio pripremanja ski infrastrukture. On je istakao da su spremni i fizički da spriječe pripremu skijalište za sezonu dok ne budu riješeni njihovi problemi, ali se nada da neće do toga doći. Naglašeno je da nemaju ništa protiv Marjanovića, ali se prvo mora regulisati status desetak ljudi.

Zakupac Marjanović nije želio da komentariše najave o blokiranju rada skijališta, kao ni stečajni upravnik Čedo Gospić, najavljujući da će to učiniti kad se završi predaja imovine.

Bonus video: