Armenko traži dozvolu za hotel „Petrovac”

Luksuzni četvorospratni hotel, izgrađen prije nekoliko godina, koji važi za jedan od komfornijih smještajnih kapaciteta u Petrovcu
217 pregleda 2 komentar(a)
Ivo Armenko, Foto: Arhiva Vijesti
Ivo Armenko, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 02.11.2012. 12:49h

Ambasador Crne Gore u Grčkoj, Ivo Armenko, podnio je, preko opštinskog Sekretarijata za prostorno planiranje, Ministarstvu održivog razvoja i turizma zahtjev za dobijanje upotrebne dozvole za svoj hotel „Petrovac“ u Petrovcu.

Luksuzni četvorospratni hotel, izgrađen prije nekoliko godina, koji važi za jedan od komfornijih smještajnih kapaciteta u Petrovcu, smješten je na svega 100 metara od plaže.

Armenko je izgradio je hotel na svojoj zemlji, koju je dobio u nasljeđe, na parceli, kako se navodi u katastarskoj evidenciji Uprave za nekretninine, od 521 kvadrat.

Riječ je o građevini koja ima tri sprata i potkrovlje, ukupne površine 1.733 kvadrata, koja je u stopostotnom vlasništvu Armenka.

Kako piše u dopisu za izdavanje upotrebne dozvole, koju je sekretarka za prostorno planiranje Danijela Marotić uputila pomoćniku ministra održivog razvoja Danilu Gvozdenoviću, Armenko je od Opštine dobio građevinsku dozvolu za gradnju hotela još 15. decembra 2008, i to za suteren, prizemlje, tri sprata i potkrovlje.

“Uzimajući u obzir da je Ministarstvo održivog razvoja i turizma nadležno za izdavanje dozvole za hotele čija je površina veća od hiljadu kvadrata, dostavljamo vam zahtjev Iva Armenka na dalju nadležnost”, navodi se u zahtjevu koji je upućen na adresu resornog ministarstva.

Opširnije čitajte u štampanom izdanju "Vijesti"

Bonus video: