Crnogorski Telekom: Neto dobit porasla, prihodi blago pali

"Posmatrajući rezultate za devet mjeseci ove godine, na dobrom smo putu da ispunimo ciljeve postavljene za ovu godinu", kazao je Šulc
5 komentar(a)
Ažurirano: 31.10.2012. 15:09h

Neto dobit Crnogorskog Telekoma za devet mjeseci ove godine porasla je 18,3 odsto na 16,8 miliona eura, dok su prihodi blago pali na 86,9 miliona eura, saopšteno je iz najvećeg crnogorskog telekomunikacionog provajdera.

Devetomjesečni poslovni i finansijski rezultati pokazuju da su u tom periodu prihodi kompanije oslabili 3,1 odsto na 86,9 miliona eura, najviše zbog nižih prihoda od interkonekcije i govornih servisa u maloprodaji i turista.

“Pad prihoda od ovih servisa je djelimično nadoknađen rastom prihoda od ADSL i IPTV servisa, mobilnog interneta i prihoda od prenosa podataka, pri čemu je Integris servis najviše doprinio rastu prihoda”, saopšteno je iz Telekoma.

Operativni profit (EBIT) povećan je 3,7 miliona eura na 17,9 miliona eura, dok je neto dobit porasla 2,6 miliona eura na 16,8 miliona eura,

"Glavne oblasti rasta pokazuju kontinuirani uspjeh, sa povećanim prihodima od ADSL, IPTV, mobilnog interneta, kao i usluga prenosa podataka”, ocijenio je Šulc

Izvršni direktor kompanije Rudiger Šulc ocijenio je da poslovni rezultati pokazuju stabilno poslovanje i upućuju na optimizam.

"Posmatrajući rezultate za devet mjeseci ove godine, na dobrom smo putu da ispunimo ciljeve postavljene za ovu godinu.

Glavne oblasti rasta pokazuju kontinuirani uspjeh, sa povećanim prihodima od ADSL, IPTV, mobilnog interneta, kao i usluga prenosa podataka”, ocijenio je Šulc u kompanijskom saopštenju.

Bonus video: