Raspisan tender za Kraljičinu plažu

Krajnji rok za dostavljanje ponuda je 10. januar naredne godine, kada će one biti i otvorene, u 15 sati u prostorijama Opštine Bar
315 pregleda 6 komentar(a)
Kraljičina plaža Bar, Foto: Montenegro turist service
Kraljičina plaža Bar, Foto: Montenegro turist service
Ažurirano: 29.10.2012. 12:48h

Tender za prodaju i valorizaciju lokaliteta Kraljičina plaža kod Čanja, po cijeni ne manjoj od 50 eura po kvadratu, raspisan je danas.

Krajnji rok za dostavljanje ponuda je 10. januar naredne godine, kada će one biti i otvorene, u 15 sati u prostorijama Opštine Bar.

Parcela, površine 188,78 hiljada metara kvadratnih koja pripada Opštini Bar, kao i ona od 234,99 hiljada kvadrata koja pripada Budvi, prodaju se radi izgradnje turističkog kompleksa mješovite namjene, visoke klase i najvišeg kvaliteta, koji uključuje objekte, objekte za odmor, vile, apartmane i privezište za jahte.

Pravo učešća na tenderu imaju sva domaća i strana preduzeća i građani koja otkupe tendersku dokumentaciju, potpišu izjavu o povjerljivosti podataka, uplate depozit ili dostave bankarsku garanciju, kao i ponude u skladu sa javnim pozivom.

Cijena otkupa tenderske dokumentacije iznosi 50 hiljada eura.

Zainteresovani da učestvuju na javnom tenderu dužni su da uplate depozit od 500 hiljada EUR ili na taj iznos dostave garanciju banke bez prigovora, naplativu na prvi poziv sa rokom važenja 180 dana od kada je određen rok za održavanje tendera.

Zainteresovani su dužni da dostave dokumentaciju kojom dokazuju da od 2006. do prošle godine imaju najmanje tri godine iskustva u svojstvu investitora ili glavnog izvođača radova na izgradnji hotelskih, turističkih i stambenih objekata na površini od minimum 300 hiljada kvadrata i ukupne vrijednosti investicije od 150 miliona EUR.

Zainteresovani moraju da dostave neobavezujuće pismo o namjerama ili sklopljen ugovor o upravljanju sa renomiranom kompanijom koja upravlja sa najmanje dva hotelska rizorta, međunarodnih standarda sa četiri plus zvjezdice.

Takođe, potrebno je da dostave dokumentaciju kojom potvrđuju da posjeduju finansijsku sposobnost i sredstva neophodna za realizaciju predviđenog projekta pod uslovim navedenim u tenderskoj dokumentaciji, kao i Investicioni program u koji će biti uključena ulaganja u razvoj komunalne infrastrukture.

Komisija će, 15 radnih dana od usvajanja rezultata tendera, obavijestiti ponuđače o rezultatima, a provrangiranom će uputiti poziv na pregovore o zaključenju ugovora.

Bonus video: