Boarov, Vuković i Petrović dobitnici nagrada Saveza novinara Srbije i Crne Gore

Takvu odluku, kako je saopšteno, jednoglasno je donio žiri u sastavu Ljiljana Smajlović, Rajko Pavićević i Predrag Baćko Milačić
74 pregleda 0 komentar(a)
novine, Foto: Shutterstock.com
novine, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 27.10.2012. 14:55h

Dimitrije Boarov, Miodrag Vuković i Rodoljub Petrović ovogodišnji su dobitnici nagrade za životno djelo, koju dodjeljuje Savez novinara Srbije i Crne Gore.

Takvu odluku, kako je saopšteno, jednoglasno je donio žiri u sastavu Ljiljana Smajlović, Rajko Pavićević i Predrag Baćko Milačić.

Savez novinara Srbije i Crne Gore, kao regionalnu novinarsku asocijaciju, čine Udruženje novinara Srbije i Udruženje novinara Crne Gore.

“Boarov već 40 godina izuzetno se uspješno bavi ekonomskom kritikom i privrednim novinarstvom i autor je zapaženih publicističkih djela. Jedan je od osnivača nedjeljnika Vreme i predavač novinarstva na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu”, kaže se u saopštenju.

Vuković, dodaje se, dugogodišnji je urednik podgoričke Pobjede i višedecenijski kolumnista koji se na zapažen način bavio društvenim fenomenima i televizijskom kritikom.

“Petrović iz Čačka bio je dugogodišnji dopisnik Politike, RTS-a i Tanjuga iz Moravičkog okruga, svestran je i pouzdan hroničar tog dijela Srbije”, kaže se u saopštenju.

Nagrade će ovogodišnjim dobitnicima biti uručene u ponedjeljak.

Bonus video: