Manjinski akcionari "Trebjese": Stovarište u BiH prodato neregularno

Akcionari ističu i neregularnosti oko prodaje stovarišta u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj 2005. godine
60 pregleda 0 komentar(a)
Manjinski akcionari Trebjese, Foto: Ivan Petrušić
Manjinski akcionari Trebjese, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 27.10.2012. 18:38h

U Udruženju manjinskih akcionara Pivare Trebjesa poručili su da neće dozvoliti da većinski akcionar - kompanija Black Sea Montenegro, koja ima 74 odsto akcija, “ugasi manjiske dioničare” tako što će im otkupiti sve akcije. Najavili su da će se obratiti Privrednom sudu od kojeg će zahtijevati da obustavi ili odgodi aktuelnu trgovinu akcijama firme.

Prodaja akcija je, smatraju u udruženju, namjera većinskog vlasnika da postane 100-postotni vlasnik, tjerajući bukvalno male akcionare da prodaju svoje dionice pošto su im za posljednje dvije godine uskratili dividendu.

“To su najobičniji jadi i tuga šta se sve ne radi u državi. Predlažemo da se sudskim putem ospori prodaja akcija’’, kazao je juče na sastanku sekretar Udruženja Boriša Nikolić.

Akcionari ističu i neregularnosti oko prodaje stovarišta u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj 2005. godine.

“Za stovarišta u BiH nuđene su milionske svote. Prije mjesec sam saznao da je to prodato za 120.000 eura. Nije tajna, jedan privrednik iz Crne Gore 2004. godine nudio nam je milion eura za stovarišta u BiH. Dali smo odgovor da mi to ne možemo prodati, ali se pitamo ko je to učinio pošto je vrlo moguće da je sve to obavljeno i bez tendera jer nije bilo drugih ponuda”, rekao je bivši direktor Pivare Dragan Pićurić, i naglasio da je zemljište u Sarajevu prodato za šest eura po kvadratu, iako mu je tržišna cijena bila 250 eura.

Zaključak Udruženja je da će se obratiti i MANS-u kojem će dostaviti svu dokumentaciju koju posjeduju očekujući od njih da u skladu sa svojim mogućnostima preispitaju sve što se dešavalo i slučaj procesuiraju nadležnim državnim organima. Pivarom od juna gazduje kanadska industrija Molson Coors.

Bonus video: