Odabran izvođač za izgradnju sportskog centra na Žabljaku

Kako je saopšteno sportska dvorana površine 2.840 kvadrata sa terenima za rukomet, košarku i odbojku, svlačionicama...
146 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 11.10.2012. 13:48h

Konzorcijum podgoričkih firmi „Novi Volvox”, „Institut Sigurnost”, „Geoengineering” i “Geoprojekt”, i „Ing invest” iz Danilovgada, nakon završene procedure javnog nadmetanje za realizaciju projekta po principu ˝projektuj i izgradi˝ odabran je kao najpovoljniji ponuđač za projektovanje, izgradnju i opremanje 2.870.000 eura vrijedne sportske dvorane na Žabljaku.

U prisustvu minstra vanjskih poslova Nebojše Kaluđerovića, gradonačelnika Isaila Šljivančanina i savjetnika ambasadora republike Slovenije Mire Lesjak, ugovor su potpisali direktor Direkcije javnih radova Žarko Živković i predstavnik konzorcijuma Momir Raonić.

Kako je saopšteno sportska dvorana površine 2.840 kvadrata sa terenima za rukomet, košarku i odbojku, svlačionicama, 500 mjesta za sjedenje, kuglanom i drugim sadržajima prema standardima za održavanje sportskih manifestacija najvećeg ranga projektovaće se i graditi se u roku od 12 plus dva mjeseca. Predstavlja prvu fazu, dok će predmet aktivnosti druge faze biti izgradnju klizališta–terena za hokej na ledu sa tribinama.

U realizaciji prve faze, u ukupnoj vrijednosti investicije, Crna Gora učestvuje sa 55 posto, od čega je učešće Vlade Crne Gore 50 i Opštine Žabljak pet posto, dok Republika Slovenija učestvuje sa 45 posto.

U cilju realizacije projekata izgradnje i opremanja objekta Sportskog centra i izgradnje Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda na Žabljaku, Ministarstvo vanjskih poslova, posredstvom Centra za međunarodnu saradnju i razvoj iz Ljubljane potpisalo je ugovor o donaciji sa Republikom Slovenijom.

Uslov za brži razvoj

Ministar vanjskih poslova Nebojša Kaluđerović kazao je da su ovakvi projekti uslov za brži razvoj i kapitalan doprinos u turističko sportskoj ponudi ovog planinskog centra. Uz zahvalnost državi Sloveniji na donacijama za izgradnju sportske dvorane i prečistača otpadnih voda, kazao je da nije prvi put da Slovenija investira u Crnoj Gori.

Investicije na Žabljaku dokaz su da je Vlada Crne Gore posvećena prevazilaženju regionalnog dispariteta u Crnoj Gori, kazao je ministar Kaluđerović.

Savjetnica ambasadora Slovenije Mira Lesjak izrazila je zadovoljstvo zbog ovog posla i dodala da je uloženo dosta napora da se ova kao i ranije donacije realizuju.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su akteri javnog i političkog života Opštine Žabljak. Među njima i aktuelna DPS-SDP skupštinska većina ali ne i opozicioni odbornici iako su, po riječima predsjednika SO Žabljak Vidoja Tomčića pozvani na da prisustvuju ovom događaju.

Galerija

Bonus video: