Cijena goriva prvi put smanjene od maja: Benzin ispod 1,5 euro

Iz Ministarstva su kazali da su cijene benzina pale jer je prethodni obračunski period obilježio relativno stabilan valutni odnos eura i dolara
52 pregleda 0 komentar(a)
gorivo, Foto: Luka Zeković
gorivo, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 08.10.2012. 13:36h

Litar eurosupera 98 i 95 od ponoći će biti jeftiniji osam i sedam centi i spustiće se ispod rekordnih nivoa od oko 1,5 eura, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

Nakon korekcije, litar eurosupera 98 i 95 u narednih 15 dana koštaće 1,46 odnosno 1,43 eura, dok će dizel ostati na 1,38 eura.

Litar eurodizela i eurodizela za komercijalne svrhe i dalje će koštati 1,38 eura i 1,16, a lož ulje i lož ulje za grijanje 1,33 eura, odnosno 1,06 eura.

Iz Ministarstva su kazali da su cijene benzina pale jer je prethodni obračunski period obilježio relativno stabilan valutni odnos eura i dolara, kao i stabilne vrijednosti dizel goriva na Platt’s kotacijama.

Posljednje sniženje maloprodajnih cijena goriva bilo je u maju ove godine.

Maksimalne maloprodajne cijene goriva u Crnoj Gori usklađuju se svakog drugog ponedjeljka u zavisnosti od promjene cijena naftnih derivata na međunarodnom tržištu (Mediterranean Platt's Ground) i valutnog odnosa eura i američkog dolara.

Bonus video: