Feman još nije dobio novac

"Ovo otvoreno pismo nadam se da će pročitati direktor Uprave policije gosp. B. Vuksanović i Državna tužiteljka R. Čarapić, i da će neko od nas, ako oni smiju, i krivično odgovarati“
66 pregleda 0 komentar(a)
Vasilije Miličković, Foto: Vesko Belojević
Vasilije Miličković, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 08.10.2012. 07:55h

Predsjednik Udruženja manjinskih akcionara Elektroprivrede Vasilije Miličković poslao je novo otvoreno pismo guverneru Centralne banke Radoju Žugiću i izvršnom direktoru Prve banke Milanu Peroviću, od kojih zatraži da kompaniji Feman DOO iz Jagodine isplate puni iznos novca prihodovan od prodaje akcija EPCG još krajem trećeg kvartala 2009.

"Vijesti" su prije dva mjeseca u nastavcima pisale o problemu vlasnika jagodinskog Femana Dragana Nikolića, danas poslanika u Skupštini Srbije, čijoj kompaniji do danas nije isplaćeno nešto manje od 17.000 eura prihodovanih od prodaje akcija EPCG tokom 2009. italijanskoj kompaniji A2A.

Miličković je ovlašćeni predstavnik Femana.

"Dođe čovjek u Prvu banku i da nalog za plaćanje svoje obaveze u inostranstvu, a Vi to ne uradite nego ga opljačkate i nakon tri godine kažete da ste Vi sve svoje obaveze prema toj stranci izmirili, ali ne dajete dokaz. Kako je Crna Gora pravna država u punom kapacitetu, tu Vas čeka čl. 5 Zakona o tekućim i kapitalnim poslovima sa inostranstvom u kojem se kaže: 'Banka je dužna da uredan nalog za plaćanje prema inostranstvu, ako nalogodavac ima sredstava na računu, izvrši odmah, a najkasnije do kraja narednog radnog dana od dana prijema naloga'", ističe se u pismu Miličkovića upućenom guverneru CBCG i direktoru Prve banke.

On je poručio guverneru da je ovo njegova posljednja opomena da osigura poštovanje Zakona i naloži Prvoj banci da klijentu isplati njegov novac i to sa zakonskom kamatom do isplate.

"Ovo otvoreno pismo nadam se da će pročitati direktor Uprave policije gosp. B. Vuksanović i Državna tužiteljka R. Čarapić, i da će neko od nas, ako oni smiju, i krivično odgovarati“, zaključio je Miličković.

Bonus video: