Mljekara "Lazine" kupila beransku "Zoru"

Vlada je prodala 99,56 odsto svojih akcija po cijeni od 0,43 centra po akciji i izmirene su, prema riječima Vujačića , sva potraživanja od "Zore"
696 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 04.10.2012. 14:02h

Mljekara "Lazine" danilovgradskog preduzeća "Montmilk Šimšić" kupila je mljekaru "Zora" iz Berana za pola miliona eura od čega je pola iznosa opredijeljeno za akcije, a druga polovina za investicioni program.

To je kazao sekretar ministarstva poljioprivrede i ruralnog razvoja Branimir Vujačić nakon sjednice Vlade kojoj je prethodila sjednica Savjeta za privatizaciju gdje je donijeta ista odluka.

Vlada je prodala 99,56 odsto svojih akcija po cijeni od 0,43 centra po akciji i izmirene su, prema riječima Vujačića , sva potraživanja od "Zore" koja uključuju neisplaćene plate, povezivanje staža i otpremnine za radnike, obeveze prema dobavljačima, povjeriociam i kreditorima.

"Prodajom Zore izbjegnuto je uvođenje stečaja" istakao je Vujačić.

Investicioni program ponuđača i biznis plan podrazumijevaju da se u beranama organizuje proizvodnja kriša sira, fete, topljenih sireva, kajmaka, pavlake i kiselomliječnih proizvodaodnosno, onih proizvoda koji se do sada niejsu proizvodili u Crnoj Gori već su se uvozili.

"Novi vlasnik je ozbiljan ponuđač koji ostvaruje promet od oko sedam miliona godišnje i dobit od 800.000 eura, iz godine u godinu povećava otkup sa područja Bjelopavlića, Podgorice, a a otkupljuje i na području koje je bilo gravitaciono podrčje mljekare Zora, Berane, Plav, Andrijevica i Pljevlja" kazao je Vujačić, dodajući da će ufgovr biti potpisan u ponedlejak u Beranama

Bonus video: