Radović za gradnju Novog duvanskog traži preko 13 miliona eura

Postoji mogućnost da u direktnim pregovorima sa Zetagradnjom pokušamo da snizimo ukupnu cijenu izgradnje, tvrdi Milošević
60 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 04.10.2012. 07:41h

Građevinska kompanija Zetagradnja, u vlasništvu biznismena Blagote Radovića, ponudila je da izgradi zgradu Novog duvanskog kombinata za oko 13,3 miliona eura, potvrđeno je sinoć „Vijestima“ u Vladi.

To je jedina ponuda koju je Tenderska komisija proglasila ispravnom, a razmatrana je u okviru ponovljenog tendera za izgradnju Novog duvanskog kombinata (NDKP).

Ministar poljoprivrede Tarzan Milošević, predsjednik Tenderske komisije, rekao je „Vijestima“ da druga ponuda slovenačke kompanije „Trimo“ nije poštom poslata na vrijeme, već dva sata po okončanju krajnjeg roka.

„S obzirom na to da je zakasnila, drugu ponudu nijesmo ni otvarali kako bismo izbjegli moguće probleme. Ta ponuda je vraćena“, naglasio je Milošević.

On je potvrdio da će članove Savjeta za privatizaciju danas upoznati sa svim okolnostima.

„Budući da je samo jedna ponuda postoji mogućnost da u direktnim pregovorima sa Zetagradnjom pokušamo da snizimo ukupnu cijenu izgradnje. Tim će se baviti dvije posebne komisije“, dodao je Milošević.

Prema planu, dosta novca trebalo bi da bude potrošeno i za opremanje kruga nove moderne fabrike. Vjerovatno će se upravo u tom dijelu pokušati naći neki dogovor kako bi se racionalizovali troškovi izgradnje.

Ponovljenim tenderom tražen je investitor koji će izgraditi fabriku cigareta ukupne razvojne površine od 16.300 kvadrata. Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte objavio je poziv za djelimičnu privatizaciju i/ili dokapitalizaciju putem izgradnje fabrike Novog duvanskog.

Većinski vlasnik nove kompanije je Vlada sa 75 odsto akcija, dok Opština Podgorica posjeduje 25 odsto.

Nova fabrika cigareta u Crnoj Gori, kako je prvobitno zamišljeno, trebalo bi da bude izgrađena do kraja marta iduće godine, iza Distributivnog centra, duž putnog pravca Podgorica - Tuzi.

Galerija

Bonus video: