Anketni odbor nije uspio da sasluša Pajkovića i Kneževića

Predsjednik Anketnog odbora Andrija Mandić, javno je pozvao predsjednika atlas grupe da se odazove pozivu na saslušanje
5 komentar(a)
Anketni odbor, Foto: Luka Zeković
Anketni odbor, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 26.09.2012. 09:31h

Anketni odbor za prikupljanje činjenica o privatizaciji Telekoma CG nije uspio da sasluša bivšeg direktora Euromarket banke Branimira Pajkovića i predsjednika Atlas grupe Duška Kneževića kako je ranije planirano.

Pajković je poslije izjave pred članovima anketnog odbora napustio sjednicu, dok se Knežević nije ni pojavio.

Pajković je u izjavi kazao da nema nikakva saznanja o transakciji sa računa firme Aktiva invest u iznosu od 2,3 miliona eura 2005. za koju je američka istraga utvrdila da se radi o koruptivnoj isplati za više službenika crnogorske vlade.

"Ne znam ko je i kada otvorio račun Aktive invest, uplatio i isplatio novac i zatvorio račun", rekao je Pajković i dodao da kao direktor banke nije bio u obavezi da posjeduje informaciju o toj transakciji.

Predsjednik Andrija Mandić je saopštio da je uputio poziv Kneževiću na adresu na koju su i do sada slati pozivi, ali da su njegovi činovnici odbili da ga prime.

Mandić je kazao da su ga iz MUP-a obavijestili da Knežević nema prijavljenu adresu u Crnoj Gori, zbog čega ga je javno pozvao da se sjutra pojavi na saslušanju, kada će biti saslušani i bivši direktori Telekoma Oleg Obradović, Miodrag Ivanović i Milan Perović.

Bonus video: