Pokrenut regionalni biznis portal, "Vijesti" partner iz Crne Gore

Portal je namijenjen svima koji žele da svako jutro dobijaju objedinjene nove informacije iz biznisa sa područja Jugoistočne Evrope
5 komentar(a)
Ažurirano: 21.09.2012. 17:21h

Novi regionalni portal www.biznis-plus.com, koji će objavljivati vijesti iz ekonomije sa prostora bivše Jugoslavije, zvanično je počeo sa radom.

Portal je namijenjen pretplatnicima, vlasnicima firmi, njihovim menadžerima i ostalim zainteresovanim koji žele da svako jutro dobijaju objedinjene nove informacije iz biznisa sa područja Jugoistočne Evrope.

Iz Crne Gore partner Biznis plusa su podgoričke Vijesti, iz Hrvatske dnevnih Bussines.hr, slovenački poslovni dnevnik Finance, makedonski magazin Kapital, Oslobođenje iz Bosne i Hercegovine kao i Novi magazin iz Srbije.

Glavni i odgovorni urednici medija koji će učestvovati u Biznis plusu su u Rovinju svečano potpisali dogovor o medijskom partnerstvu.

Na taj način je obilježen i zvaničan početak rada, a za počasnog predsjednika su izabrali Ljupča Zikova, odgovornog urednika makedonskog dnevnika i nedjeljnika Kapital.

"Smatram da je Biznis plus nešto, što je trebalo ranije da se desi. Ovaj projekt je velika mogućnost za privrednike sa prostora Jugoistočne Evrope", kazao je Zikov nakon potpisivanja.

Planirano je da se Biznis plus razvija i da se saradnja ne ograniči na države koje već učestvuju u projektu.

"Očekujemo, da ćemo imati više hiljada pretplatnika. Servis Biznis plus smo pripremili jer smo uvidjeli da firme i biznismeni sve češće trebaju dnevne i sadržajne informacije o bitnim zbivanjima u regiji. Nećemo dostavljati informacije koje su drugi mediji već prenjeli, nego ćemo ponuditi lokalni pristup i ekskluzivne informacije, koje će olakšati poslovanje u toj regiji. Čitaoci neće dobiti samo svježe vijesti, nego će imati pristup i zadnjim statističkim podacima i prognozama u državama regije, a vremenom ćemo dodati i regijske analize, komentare stručnjaka sa različitih područja i najave bitnih događaja”, poručili su osnivači.

Nakon predstavljanja Biznis plusa na Weekend media festivalu u Rovinju, informacioni servis će biti predstavljen i na drugim konferencijama u regiji kao i na seminarima i drugim događajima koje organizovati medijski partneri.

"Čitanje vijesti će biti do kraja oktobra besplatno, zato dođite i registrujte se na www.biznis-plus.com", poručili su sa novog portala.

Redakcija Business.hr, vlasništvo Business Media Grupa (BMG) iz Zagreba, je mlada i dinamična medijska firma, koja izdaje hrvatski poslovni dnevnik Business.hr in nedjeljnik Aktual, vodeći hrvatski politički magazin. Objavljuju i specijalizovane magazine Life i Business Clas.

Finance je firma sa 20 godina dugom tradicijom i dio je švedske izdavačke grupe Bonnier. Njen glavni proizvod je jedini slovenački poslovni dnevnik. Izdaju i revije Manager, Moje finance, Finance Trendi i Stotka, kao i Medicina danes koji izlazi jednom u dvije sedmice i dvomjesečnik Medicina in ljudje, a imaju i portal finance.si.

Makedonski Kapital Media Group od osnivanja prije 13 godina izdaje nedjeljnik Kapital, koji je najčitaniji magazin među poslovnom javnošću. Grupa izdaje i dnevnik Kapital, mjesečnik Bankite i biznisot kao i još oko 30 specijalizovanih izdanja. Svoje informacije objavljuju i na portalu kapital.mk.

Oslobođenje iz BiH je dnevnik sa najdužom tradicijom u toj državi i prvi broj je izašao 30. augusta 1943, kao antifašistički list. Od tad su dobili veliki broj evropskih i svjetskih nagrada, a tokom četvorogodišnje opsade Sarajeva (1992-1995) Oslobođenje je svakodnevno izlazilo, izuzev jednog dana kad je bomba uništila mašinu u štampariji. Imaju i portal oslobodjenje.ba.

Nedjeljnik Novi magazin se bavi najširim spektrom društvenih tema. Prilagođen je potrebama i višeg srednjega sloja stanovnika Srbije, naročito biznismena, a ujedno i ženama i mlađoj populaciji. Na portalu novimagazin.rs pored svježih vijesti, kojim dodaju i video sadržaje, obrađuju i šire društvene teme.

Nezavisni dnevnik Vijesti je prema svim istraživanjima najuticajniji medij u Crnoj Gori. U redakciji uređuju i istoimeni internetski portal vijesti.me, koji je od osnivanja prije godinu i po, brzo postao najčitaniji medijski portal u državi. Pod istim imenom djeluje i televizija, koja može da se pohvali da je najgledanija, a njene informativne emisije uživaju najveći ugled među crnogorskim gledaocima.

Bonus video: