SDP: Vučinić pokušava samo da izbori poslanički mandat za sebe

U SDP-u smatraju da je ono što se danas nameće kao jedna od osnovnih potreba za radnike "depolitizacija sindikalnih aktivnosti od strane učesnika u izbornoj kampanji"
15 komentar(a)
Mirko Stanić, Foto: Sdp.co.me
Mirko Stanić, Foto: Sdp.co.me
Ažurirano: 21.09.2012. 17:26h

Socijaldemokratska partija saopštila je da nezadovoljstvo građana i radnika Željezare, zbog socijalno-ekonomske situacije, zloupotrebljava političar u pokušaju, Janko Vučinić, "koji navodno se boreći za radnička prava pokušava izboriti poslanički mandat za sebe"

"Poslije nekadašnjeg poziva lidera Fronta Andrije Mandića stranim investitorima da ne dolaze u Crnu Goru, danas kandidati sa te liste pokušavaju istjerati one koji su došli (uprkos njihovom pozivu) i uložili svoj novac u crnogorsku privredu" kaže se u saopštenju koje potpisuje Mirko Stanić.

Vučinić: Lukšiću dobro znaš računicu, reci nam kako da preživimo >>>

"Navodnom sindikalnom vođi radni odnos nije prestao niti zbog novog investitora niti zbog Vlade. Sam sebi je dao otkaz, tako što je „hrabro“ nasrnuo na ženu, što je potvrdila i Komisija Željezare sastavljena od radnika" stoji u saopštenju.

U SDP-u smatraju da je ono što se danas nameće kao jedna od osnovnih potreba za radnike, ne smo Željezare, "depolitizacija sindikalnih aktivnosti od strane učesnika u izbornoj kampanji".

"Prava radnika se štite boreći se za njihova radna mjesta i očuvanje privrednih subjekata u kojima rade, a ne tako što se pokušava uništiti preduzeće od kojeg žive, zarad političkih ambicija bilo kojeg pojedinca" zaključuje se u sapštenju.

Bonus video: