Farmegra traži stečaj u Galenici

Privredni sud dobio zahtjev za postupak zbog višegodišnjeg duga od preko milion eura
345 pregleda 1 komentar(a)
Miodrag Ivanović, Foto: Boris Pejović
Miodrag Ivanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 21.09.2012. 18:55h

Dok je Miodrag Ivanović, bivši direktor Moneta pred Anketnim odborom koji prikuplja informacije o korupciji tokom privatizacije Telekoma govorio da “nikada nije radio na štetu Crne Gore i kompanija za koje je radio”, u Privrednom sudu je zaveden predlog kompanije Farmegra za uvođenje stečaja firmi Galenika Crna Gora, gdje je Ivanović sada direktor.

Farmegra je zahtjev poslala zbog nemogućnosti da naplati višegodišnji dug u iznosu od 1.082.000 eura.

Oko ovog duga starog tri godine vodio se i sudski spor. Farmegra je, prema informacijama "Vijesti", prije tri mjeseca, 21. juna ove godine rješenjem o prinudnoj naplati dugova i blokadom računa pokušala da se, posredstvom izvršnog referata Privrednog suda, prinudno naplati, ali joj to nije pošlo za rukom.

"Prinuđeni smo bili na ovaj potez jer već tri mjeseca ne možemo prinudno naplatiti potraživanje. I u Farmegri radi 60 radnika“, rečeno je "Vijestima" iz ove privatne kompanije gdje 80 odsto vlasništva ima Industrijaimport - Industrijaimpeks u vlasništvu biznismena Sretena Đikanovića i Janka Radunovića.

Vlasnici Galenike Crna Gora su beogradska Galenika koja se bavi proizvodnjom ljekova i Vlada Crne Gore u manjem procentu vlasništva.

Ukoliko prezadužena Galenika ode u stečaj, njeni radnici moraće automatski na Biro rada.

Radnicima te firme, prema informacijama “Vijesti”, nije mnogo bolje ni od kada je Ivanović prije nekoliko mjeseci došao da predvodi Galeniku.

Umjesto punih mjesečnih zarada i dalje su im isplaćivane uglavnom polovične zaostale mjesečne zarade ili još manji iznosi.

Bonus video: