USSCG: Nema raskola, to su predizborna djelovanja

Iz SPCG su dodali da se tom pritisku na njih pridružio i novi poslodavac Željezare
65 pregleda 6 komentar(a)
Unija slobodnih sindikata, Foto: Arhiva "Vijesti"
Unija slobodnih sindikata, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 18.09.2012. 16:46h

Saopštenja kojima se potencira navodni razdor u Uniji slobodnih sindikata (USSCG) dio su veoma smišljenog predizbornog djelovanja, ocijenili su predstavnici te radničke organizacije.

Predstavnici Sindikata prosvjete (SPCG) pri USSCG su saopštili da pojedini mediji pokušavaju kroz napade i kritike Janka Vučinića, zbog njegovog angažmana u Demokratskom frontu, i izmišljajući raskole unutar te radničke asocijacije oslabe rad Unije.

"Bez obzira na ovakav neprofesionalan odnos pojedinih medija, među kojima prednjači Javni servis, USSCG će uspješno prebroditi i ovaj "predizborni" burni period i nakon skorog kongresa izaći još jača i aktivnija na socijalnoj sceni Crne Gore", navodi se u saopštenju SPCG.

Iz SPCG su dodali da se tom pritisku na njih pridružio i novi poslodavac Željezare, koji se usudio da uruči otkaz sindikalcu u koga, prema njihovim riječima, radnici imajuneograničeno povjerenje i koji je više nego jasnim argumentima razotkrio svu bijedu većine privatizacija u Crnoj Gori.

"Njegova borba za očuvanje Željezare od osionih tajkuna i bezosjećajnih predstavnika vlasti, obezbijedila mu je status velikog sindikalnog borca u Crnoj Gori"

Vučiniću je u ponedjeljak uručeno rješenje o otkazu zbog navodnog nasilničkog ponašanja prema koleginici Aleksandri Jošanović.

"O angažmanu u "politici" našeg predsjednika Glavnog odbora i daljem sindikalnom djelovanju raspravljaće se ukoliko bude potrebno na sjednicama našeg Glavnog odbora kako i dolikuje ovoj ozbiljnoj organizaciji", poručili su predstavnici SPCG.

Oni su naveli da velike zasluge za stečeni ugled USSCG pripadaju njenom članu, predsjedniku Sindikata Željezare i predsjedniku Glavnog odbora USSCG, Janku Vučiniću.

"Njegova borba za očuvanje Željezare od osionih tajkuna i bezosjećajnih predstavnika vlasti, obezbijedila mu je status velikog sindikalnog borca u Crnoj Gori", ocijenili su u SPCG i dodali da je Vučinić sindikalnom hrabrošću zadobio povjerenje radnika Željezare i Crne Gore, kao i većine slobodomislećih i objektivnih ljudi u našoj zemlji.

Predstavnici SPCG su zaključili da pitanje njihovog jedinstva i opstanka Unije nikada nije bilo dovedeno u pitanje bez obzira što se u toj radničkoj centrali, kao i u svakoj organizaciji, mogu pojaviti različita mišljenja, o tome gdje je granica koja odvaja politiku i sindikalnu djelatnost i da li je njihov član prešao tu liniju.

Bonus video: