Sezona stiže, za ski-centar Durmitor još nema ponuda

Stečajni upravnik Čedo Gospić kazao je da zainteresovani ulagači imaju šansu u ponedjeljak da predaju ponude
2 komentar(a)
Ažurirano: 16.09.2012. 14:00h

Oglas za prodaju imovine Ski-centra Durmitor u stečaju, po početnoj cijeni od 4,02 miliona eura, ističe sjutra, a nije stigla nijedna ponuda, saopšteno je „Vijestima“ iz stečajne uprave.

Stečajni upravnik Čedo Gospić kazao je da zainteresovani ulagači imaju šansu u ponedjeljak da predaju ponude, koje će, ako ih bude, biti otvorene u srijedu.

Pobjednik na oglasu biće ona kompanija ili pojedinac koji ponudi višu cijenu, a moraće da zadrži najmanje sedam od 13 radnika koliko je trenutno na platnom spisku preduzeća.

Prodaji se nadaju i akcionari, koji su najavili da će štrajkovati glađu u prostorijama upravne zgrade, ukoliko se nastavi odugovlačenje sa rješavanjem njihovih zahtjeva ili im se uskrati pravo na besplatne dionice.

Oni traže da se u stečajnu masu ne računaju dugovi koje su napravile firme biznismena Radovana Grbovića, koji je godinama upravljao imovinom, a sudski je ocijenjeno da je to radio nezakonito. Manjinski dioničari su zahtijevali da se nastala šteta naplati od Grbovića i da vrijednost besplatnih akcija za 566 nekadašnjih radnika iznosi 5,1 milion eura.

Prostorije Ski-centra u Podgorici, u Moskovskoj ulici, prošle godine su prodate za 110.000 eura

Ruinirano državno skijalište posljedica je Grbovićevog višegodišnjeg gazdovanja, koje je sud ocijenio nezakonitim, i neshvatljivog odobrenja Vlade da mu ga ne oduzme na vrijeme.

Nakon dugog sudskog postupka, Grbović je imovinu Ski-centra vratio državi, odnosno preduzeću Ski-centar u stečaju. Iz Vlade su najavali da će do zimske turističke sezone, koja se primiče, pronaći strateškog partnera da bi skijalište funkcionisalo.

Imovinu Ski-centra Durmitor, prema popisu Privrednog suda iz Bijelog Polja, čine hotel Durmitor sa opremom, inventarom, zemljištem i infrastrukturom kao i 13 renta vila u sastavu kompleksa tog hotela. Na listi popisane imovine su i stambeni, poslovni i drugi objekti na više katastarskih parcela na Žabljaku. Grbović je, kako je utvrđeno u sudskom postupku, nezakonito upravljao i ekonomijom zdrave hrane u katunu Dobri do sa zemljištem, objektima, opremom, inventarom, motornim vozilom i 556 ovaca.

Prostorije Ski-centra u Podgorici, u Moskovskoj ulici, prošle godine su prodate za 110.000 eura i taj novac je dio stečajne mase iz koje će se, nakon prodaje ostatka imovine, namiriti povjerioci.

Stečajni upravnik je kazao da su za prodaju tog prostora u atraktivnom dijelu Podgorice, preko puta zgrade Maksim u poslovnom dijelu grada, “jedva našli kupca i to iz drugog puta”.

Bonus video: