Sindikat Boksita prihvatio ponudu Vlade, zarade do kraja sedmice

Bojanović je kazao da će im biti isplaćene majska i junska zarada za koje bi novac trebao da se obezbijedi od radova na tunelu Tifran
0 komentar(a)
Boksiti, Foto: Svetlana Mandić
Boksiti, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 11.09.2012. 14:07h

Predstavnici Samostalnog sindikata nikšićkih Rudnika boksita prihvatili su ponudu savjetnika premijera Predraga Stamatovića da im do kraja sedmice budu isplaćene dvije zarade, koje su trebali da prime do 1. septembra.

Nakon polučasovnog razgovora sa predstavnicima Vlade, predsjednik Samostalnog sindikata Borisav Bojanović je kazao da će im biti isplaćene majska i junska zarada za koje bi, kako im je objašnjeno, novac trebao da se obezbijedi od radova na tunelu Tifran kod Berana i od avansne prodaje rude.

„Pozvaćemo radnike da se u petak u 15 časova okupe na rudokopu Zagrad, u slučaju da zarade ne budu isplaćene”, rekao je on i dodao da traže novac koji su odavno zaradili kao i poštovanje ranijih dogovora.

Stamatović je nakon sastanka kazao da se nastavljaju radovi na tunelu Tifran, kao i da pokušavaju da stvore uslove za nastavak proizvodnje na površinskom kopu Zagrad, koji su prekinuti u novembru, te da će do petka biti uplaćene dvije zarade.

Radnici Boksita, njih oko 100, su se ujutros okupili u prostorijama sindikata u Nikšiću kako bi sačekali ishod pregovora i odlučili šta će dalje ukoliko ne budu zadovoljni predlogom Vlade. Nakon prethodnih razgovora sa ministrom ekonomije Vladimirom Kavarićem bilo je dogovoreno da dvije zarade dobiju do 1. septembra, a preostale dvije mjesec kasnije.

Bonus video: