Radnici Željezare još nisu dobili liste za avgustovske plate

Ukoliko protesti ne budu dali rezultat sele se za Podgoricu - ispred turske ambasade ili Ministarstva ekonomije
50 pregleda 26 komentar(a)
Željezara Toščelik, Foto: Ivan Petrušić
Željezara Toščelik, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 06.09.2012. 12:35h

Radnici nikšićke Željezare su kako su i najavili, počeli su u 8 časova štrajk u prostorijama fabrike, koji će se i nastaviti jer nijesu dobili nove platne liste za avgustovske zarade.

Zaposleni su došli na radna mjesta ali ne obavljaju radne zadatke.

U štrajku je 166 od 260 radnika u proizvodnji, saopšteno je TV Vijesti iz Sindikata Željezare.

Ako većina radnika bude zadovoljna platnim listama, kada ih dobije, kako je ranije najavljeno, odmah će prekinuti štrajk.

Radnici Željezare počinju štrajk, ako se ne ispune zahtjevi dolaze u Podgoricu>>>

"Ali ako većina bude za štrajk, mi ćemo ga nastaviti. Nadamo se da ćemo uspjeti u ovoj borbi i ponavljam da smo i dalje otvoreni za svaki razgovor sa svima koji žele da pomognu da se riješi ova komplikovana situacija u Željezari”, poručio je ranije predsjednik Sindikata Janko Vučinić.

Štrajk ne organizuje Sindikat jer su novi papiri za njegovu registraciju predati Ministarstvu rada i socijalnog staranja koje je nakon prijave 38 radnika odlučilo da poništi izdato rješenje.

Štrajk su sada najavili radnici jer u Zakonu piše da štrajk mogu najaviti zaposleni ukoliko je za to više od polovina zaposlenih.

Za ponedjeljak 10. septembar u 13 sati je zakazan protest ispred Željezare na koji su pozvali i bivše radnike, a u utorak će protestovati ispred zgrade Opštine.

Ukoliko protesti ne budu dali rezultat sele se za Podgoricu - ispred turske ambasade ili Ministarstva ekonomije.

Bonus video: